alven; sa:
Hur packar ni maten när ni ska ut? Lägger ni allt i en stor packpåse och plockar fram för varje måltid, eller portions-/måltidspackar ni? Jag brukar göra det senare, men det bli ju en attans massa förpackningsmaterial...
Vad använder ni att packa i? Tips som besparar vikt och volym tas tacksamt emot...
Packpåsar med två dagsransoner i varje. Jag väger
förstås upp önskad mängd flingor och torrmjölk
för varje dag. Packpåsarna för 10 dagar väger
totalt 1 hg, 20 gram styck.
Förpackningar med påse i kartong så
slänger jag givetvis kartongen. Det är mest
skrymmet jag tänker på.
Jag har vägt skräpet efter fullbordad vandring.
Det väger cirka 2 hg.
I Sydeuropa brukar jag proviantera. Jag kanske börjar
med 7 dagsransoner (jag har annat som väger,
fler kartor, stegjärn, ordbok), det går raskt ned till
2-3 och sen försöker jag hålla det vid 4-5
högst. Då kan det blie hursomheelst med packningen.
Behölver kanske inte påpeka att jag äter mycket mer
i Alperna än i fjällen. 8-9 hg, kanske mer,
per dag, jämfört med 650 g.