Orolig för XXL´s utbud...

De har ju tappat halva börsvärdet bara i år, så de kanske har det lite tufft nu. Rätt åt dem tycker jag :)
 

Bilagor

  • Firefox_Screenshot_2018-08-15T09-37-05.175Z.png
    Firefox_Screenshot_2018-08-15T09-37-05.175Z.png
    22.8 KB · Visningar: 3,694
Deras utbud är väl detsamma som vanligt? De kör ju en Skolkampanj med fokus på tråkiga träningskläder som brukar vara rätt så poppis hos ungdomar.

F.ö. går det väldigt bra för XXL. Börsvärdet störtdök pga. någon höjdare (kommer inte ihåg namnet) sålde av alla sina aktier och flera andra följde i panik. (Följer branschen).
 
En relativt insatt källa berättade att de måste få bort förra årets vintersaker för att kunna fylla på med höstsaker och årets vintersaker. Därför en massa skridskor ute i affären till försäljning - för att få in nya på lagret.
 
En relativt insatt källa berättade att de måste få bort förra årets vintersaker för att kunna fylla på med höstsaker och årets vintersaker. Därför en massa skridskor ute i affären till försäljning - för att få in nya på lagret.

Suck! Tyvärr är det nog så. Förra säsongens prylar är sååååå 2018-första-halvan. In med nya prylar i hjulet! (Nej vill inte förbjuda konsumtion, bara... tja balansera det lite.)
 
Har alltid varit mkt skor och framför allt kläder både på Naturkompaniet och på XXL. Är väl där det är störst volymer och dito vinster.

Som kund får man vara om sig och kring sig och kolla flera siter innan man handlar. XXL har bra priser men utvecklingen riskerar slå ut mindre och specialiserade butiker.

Thure
 
Jag har en bekant som är friluftsvarugrossist i ett grannland han berättar hur besvärligt det är med säsongsbytena numera när butiker har minimala lagerutrymmen och en varubredd för alla säsonger. Det betyder ju att försäljningssäsongerna följer trenderna i sport och uteliv.
Nästan på dagen.
Själv klagade jag när mitt skomärke och modell försvann från sortimentet, men lösningen blir ju import från produktionslandet.

go tur
 
Det är ju ren ekonomi. Prylar som man i motsats till kläder inte behöver prova ut storlek på är enklare att köpa på nätet och köper ingen prylar i butik slutar butiken sälja. Vill man köpa prylar i butik får man köpa prylar i butik och betala vad det kostar.
Själv har mitt samvete svårt för att kolla prylen i butik och sedan köpa på nätet, däremot händer det att jag prutar lite i butik om skillnaden är stor i pris och landar kanske på ett pris mittemellen butikens och nätets. Får jag bra hjälp i butiken prutar jag inte, då betalar jag gärna lite extra för butikens kunskap.

/Patrik
 
Naturkompaniet och XXL gratis provställe

Var ska vi handla när Naturkompaniet och XXL slutar vara gratis provställe?

För ett antal år sedan när jag var in på Naturkompaniet för att handla och ville prata med en viss person av dom anställda fick jag vänta väldigt länge (kanske en timme eller 2) för han var upptagen med en ”kund” som höll på att prova kängor, kanske 20-30 par. När ”kunden” äntligen hittat ett par som han var nöjd och jag trodde att han skulle köpa dom kängorna så sa han att han skulle beställa dom på någon Internetfirma som var några 100 kronor billigare, men där det var beställningsvara.

Resultatet blev att Naturkompaniet slutade med att lagerföra och sälja dessa kängor (Lundhags). Händer samma sak med XXL?

Var ska man handla sådant som kläder och skor som man måste prova om det inte finns någon butik på stan som säljer dom?

Som vanligt har jag inga ekonomiska intressen Naturkompaniet i eller i något annat företag i branschen.

Per
 

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...