Ont i fötterna med nya kängor

Jag har köpt nya kängor och jag ska ut och vandra för första gången i hela mitt liv, nu är det så här att jag får ont i fötterna, ungefär samma smärta jag får av mina inlines och om jag åker skridskor. Smärtorna sitter vid utsidan av fötterna , som om det är för trångt och man längtar verkligen på att få ta av skorna.. Vad är fel? går det över?
Behöver hjälp!
 
För smala skor?

Om det är den välkända "skridsko- och slalomskokänslan" så är det nog för smala kängor. Foten får helt enkelt för dåligt blodflöde.

Det är en känsla du inte ska behöva ha om kängorna sitter bra.
 
Nu är ju kängorna

precis nyinköpta också, man kan ju hoppas på att det blir bättre om man går in dom först. Kan man blöta skorna och gå en sväng med dom så att dom formar sig efter mina fötter?
 
Vad är det för kängor du köpt? Gärna modellnamn. För att veta om det är någon idé att blöta dem eller behandla dem på något sätt så behöver vi veta vad det är för material/modell.

Fick du hjälp i butik när du köpte dem? Isåfall borde du kunna gå tillbaka och berätta om dina bekymmer, om de vill att du ska handla där igen så kommer de att hjälpa dig. Vandringskängor (och löparskor) brukar man rekommendera en storlek större än vad som sitter perfekt när man testar dem pga att foten sväller.

En varning för att vandra med för små kängor: fötterna sväller när du gått ett tag, samma sak om man t ex sitter (exempelvis på buss eller tåg) länge. Har du för små kängor och sedan promenerar en mil så kommer du garanterat få ont, har du dessutom en tung packning så kanske du får oerhört ont.

Vad har du för sockar? Kan du kanske byta till två tunnare par sockar (ett par tunna "löparsockar" innerst och något annat hyfsat tunnt utanpå, ej bomull).
/Danne
 
Re: Nu är ju kängorna

lillskinn; sa:
precis nyinköpta också, man kan ju hoppas på att det blir bättre om man går in dom först. Kan man blöta skorna och gå en sväng med dom så att dom formar sig efter mina fötter?
Har du gått utomhus med dom än? Om du inte har det så gå tillbaka och be att prova kängor som är större innan du börjar hälla vatten i dom :) // Roland
 
Som du beskriver det hela verkar det onekligen som om du köpt för trânga kängor. Visserligen kan man gà in láderkängor och fà dem lite bredare (aldrig lángre!), men jag skulle först försöka mig pà att byta upp en storlek eller tvâ... har du gâtt omkring mycket sà lär vál detta bli rätt svârt om du inte är väldigt tjenis med butiken där du köpte dem...

Ett ytterligare problem är ju att fötterna sváller en del under march, sà är kángorna för trànga edan när man startar, sà blir det förmodligen inte báttre unterwegs

Mvh / Mats
 
Är det verkligen ingen som vet?

Vad ag kan göra?? Desperat efter hjälp... Kan det hjälpa med inlägg eller måste jag köpa helt nya kängor?
 
Re: Är det verkligen ingen som vet?

lillskinn; sa:
Vad ag kan göra?? Desperat efter hjälp... Kan det hjälpa med inlägg eller måste jag köpa helt nya kängor?
PÅ din beskrivning får man intryck av att kängan är för trång. Frågan är om den blir rymligare av att lägga in ett inlägg..?

Mvh,
/J
 
Re: Re: Är det verkligen ingen som vet?

joru; sa:
PÅ din beskrivning får man intryck av att kängan är för trång. Frågan är om den blir rymligare av att lägga in ett inlägg..?

Mvh,
/J
Instämmer... det är f.ö. váldigt svârt att râda nàgon om varför en skor sitter fel och vad som bör göras sà här "on-line". Det bästa du kan göra är:

A: gâ till butiken dár du köpte kángan och be dem om râd

B: Gà till en fots/sko/kängspecialist typ Löplabbet eller Gâ- och löp-kliniken (eller vad det nu är de heter...). De vet allt om inlägg osv.
 
Men det känns ju inte

som att kängan är trång, jag tror att det är jag som går "fel". Så därför tänkte jag att det kanske hjälper om jag skaffar inlägg som hjälper mig att gå "rätt"..
 
Jag undrar om inte endel personer kan få problem med blodcirkulationen när de får på sig kängor (eller inlines eller skridskor), kan det vara anledningen till att man får ont? Men det vet jag inte vad man skulle kunna göra något åt.
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
gnobit Ont i knogen efter klättring Träning och hälsa 5
thomalin Ont i bkasidalår/rumpa/korsrygg Träning och hälsa 2
bredviken konstigt ont i vaden Träning och hälsa 3
Trilla Ont i foten!! Träning och hälsa 4
GustavOh Ont i hålfoten? Träning och hälsa 15
Toffs. #¤#%¤ ont i axeln! Träning och hälsa 17
climbermaja Ont i armbågarna?! Träning och hälsa 10
rubing Ont i knät, pga skorna eller pga otränad. Träning och hälsa 4
GustavOh Ont på insidan av knät Träning och hälsa 10
Martin B Ont i benhinnorna.. Träning och hälsa 10
hogdefoo Ont bakom ögat? Träning och hälsa 3
grodanbolle Ont på framsidan av vaden vid löpträning. Träning och hälsa 19
bergholm Ont i höftleden Träning och hälsa 0
Johan es Ont i ryggslutet vid cykling Träning och hälsa 10
plp Ont i ben i på ovansidan av foten vid löpning. Hjälp Träning och hälsa 3
Danne W Ont under trampdynan vid löpning Träning och hälsa 5
Roypeter ont/trött i ryggen när jag springer! Träning och hälsa 4
Mikro ont i ryggslutet efter träning : ( Träning och hälsa 5
thomastg Ont i piriformis Träning och hälsa 4
johan1234 ont i nacken/axlar när jag bär ryggsäck? Träning och hälsa 1
kennyka Ont i knaet! Träning och hälsa 16
srpp Ont i armbågarna Träning och hälsa 7
JSG ont under hälen Träning och hälsa 17
Gaion Stukade fötter Träning och hälsa 10

Liknande trådar

Logga in

Tips!