"Öde" sjö nära Göteborg?

Vi söker en fin sjö/tjärn i närheten av Göteborg (5 mils radie) där man kan härja fritt i skogen, ifred.

Tanken är att bygga skydd, elda, fiska, naturligtvis med respekt för allemansrätt och eventuella krav på fiskekort (jag har gula kortet för Göteborg).

Vi har varit ute i Vättlefjäll, Delsjön, Prästtjärn, vilket är jättevackra områden med fina promenader och vandringsleder men när man konstant bli omkörd av lattemammor med barnvagn, hundrastare och rullstolsburna i färdigkrattade elljusspår så är det svårt för den riktiga vildmarkskänslan att infinna sig. Vi letar därför efter en sjö som ligger lite mer öde, där man kan spendera dagen, kanske även en natt med liten risk för att stöta på andra glada frilufsare. Vi vill heller inte riskera att "störa" boende.

(Beskriv gärna hur man kommer dit med bil / buss.)
 
Jag tror, och hoppas att du inte får några svar....
Det känns osäkert att tipsa om en "öde" sjö, när du skriver sådär.

Har du/ni överhuvudtaget övernattat utomhus tidigare?
Varför inte göra nått riktigt istället? Ta me utrustningen och vandra i Rogen-området. "Ganska" öde, och förhoppningsvis fostrande oxå.
 
I stort sedd varenda skogsområde utan markerade leder, informationstavlor, parkering och annan service som lockar dit besökare är i princip "öde", särskilt så här års. 500 m in i skogen utan stigar och leder kommer ingen. Men det kanske är svårt att hitta nära Göteborg..
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
hubbex Nån nära skara med hund? Västra Götaland 1

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...