Nytur i Lysebotn

Var i Lysebotn juni 2002 för att klättra Kjerag. Vi kampade i Lysebotn och kunde kolla på den fina sydväggen (medan regnet föll) som har en fin sprick linje ganska rätt upp. Vi frågade kampingägarna om det var någon som hade klättrat där men det är det inte. Fredrik S höll till lite längre bort i fjorden innan han klättrade Kjerag solo. Det regnade rätt mycket och tiden sprang ifrån för möjligheterna på Kjerag, men det klarnade upp en eftermiddag och givetvis gick vi bort till foten av berget.

Det är fin sprick-klättring (men blött tack vare regnet) hela vägen mestadels stora kammar är bra att ha med. Som längst var det ca 2 repor (kanske 100m) på mitten mellan klippavsatser. Givetvis blev det ju mörkt kl 00:30 och vi var tvungna vänta in dagsljuset innan vi kunde slutföra turen. Ett par powerbar senare och vi klätttrade sista biten. På slutet kan man traversera på en hylla till höger vilket är att rekommendera eftersom den ”raka” vägen upp innehåller ett par lösa stora block. Markerat med dödskalle i vår förare.
Det blev 13 repor ca 600m klättring 5+. Vi har gjort en förare över leden efter vi kom ner och det fortsatte att regna. Vi lämnade en kopia av vår förare som finns hos kampingen.

Om det är någon som har försökt sig på leden i efterhand så vore det kul att höra.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
ERI Nytur på keb! Alpin / Bigwall 4
Heide Svensk nytur pa Aconcagua Alpin / Bigwall 0

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.