Nytt fiskespö.

Hej jag vet inte så mycket om fiske generellt men jag gillar ändå att fiska och jag behöver nu köpa nytt fiskespö mitt gamla va nåt billigt från jula, så jag undrar vad som är bäst för mig. Jag har köpt en ny rulle nyligen, en Okuma SFR 25, jag fiskar insjö, gädda abborre och det mesta som lyckas fastna på kroken. Just nu fiskar jag bara spinnare och försöker väll jigga men det går inte så värst bra men som sagt vilket spö tror ni? behöver ni mer information så är det bara att fråga.
 
Hej, teleskop år absolut inte nödvändigt viktklasserna varierar men jag vill ju gärna breda ut mina drag jag kan använda och inte bara spinnare så det vet jag inte.
 
En bra alround variant är spö på 8" (240cm) som klarar vikter upp till 30 gram då kan Du kasta det mesta som spinnare, jiggar och wobblers och ladda rullen med en bra flätlina i 0,15-0,20mm och en ståltafs ytterst för att skydda mot gäddans rakbladsvassa tänder så är Du redo för massa kul fiske.

Bra spöfabrikat är tex Daiwa, Shimano, Savage Gear och Berkley har använt flertalet olika spön från dessa tillverkare under åren med gott resultat så kolla på priset ev rea och att det känns bra att hålla i så blir det både bekvämare och roligare att fiska.
 
Någon som har några tips på vettiga redskapsleverantörer på nätet ? De lokala handlarna jag kontaktat i min närmiljö har inte de grejer jag eftersöker.
 
Någon som har några tips på vettiga redskapsleverantörer på nätet ? De lokala handlarna jag kontaktat i min närmiljö har inte de grejer jag eftersöker.
Vet inte vad du söker men dessa sidor handlar jag fiske grejer:
https://www.dogger.se
http://www.olssonsfiske.se
http://www.beten.nu/se/
https://www.miekofishing.se

Sen blir det ibland hos lokala butiker som:
https://www.sportfiskeprylar.se
https://www.huntyardberras.com
https://xxl.se

Samt en del i aliexpress och ebay.
 
Som sagts så finns det massor av bra spön till bra priser för det område du beskriver. Jag skulle köpa som nämnts ett spö runt 240 och upp till 30-45g. Du kan senare komplettera med ett för lägre kastvikter typ 5-15.

Utöver de länkar du fått tycker jag denna är bra:
https://www.ofc.nu

Lycka till
 
Vilken typ av fiske?
Vad söker du?
H-öringsfiske på kusten i Blöteborg (framförallt).Jag hade ett spinnspö (för multirulle) på 9" i kastvikt om 5-20 gram som jag tyckte väldigt mycket om för just den typen av fiske. Tog min första (och enda) Lax i Jonsered (för en herrans massa år sedan) på just det spöt. Matchvikt ~10, 5 kg.

Tyvärr har jag (sannolikt) ställt mig på toppen vid något tillfälle, så det är förbrukat. Det är en ersättare för det spöt som jag söker (och som ligger i häradet ~ 500 :). Ser ingen anledning att betala mer. Det gör inget om det har några år på nacken (rea) så länge det är nytt.
 
Själv använder jag Shimano Catana 210ML, 7-21 gram och en Shimano Catana 180L, 3-14 gram.

Oftast 180L då jag mest använder 6-9 grams spinnare, och vill ha kortare spö.

Har spö på 240cm oxå men tycker att de är för långa för mitt fiske.

Fiskar du från båt, behöver du inget långt spö för att komma långt, bara åka med båten då.

2m spö skulle vara det bästa, men kör på 180cm och mindre spole (1000), så blir det roligare att få fisk på de mindre fiskarna under 3kg.

Till 210cm spö använder jag storleksrulle på 2000/2500.

Bara flätlina används till alla rullar.

Köp inget billigt från biltema eller så, de funkar säkert men det känns mycket skönare att få fisk på bra grejer.
Färdiga set har nylonlina som ofta trasslar ihop, antingen är de för tjocka eller har för mycket lina på spolen.

/Fiskar abborre, gädda, regnbåge, öring
 

Liknande trådar

Logga in

Tips!