Nu finns 1/sec patchen till Route 66 2004

Tack!!

Vill bara tacka så mycket för att du tog upp detta till almän information, har väntat länge nu efter den, det går ju inte på deras hemsida läsa något om denna patchen men jag litar på att informationen stämmer... : )

Jippi!
 
R66 support

Du har rätt i att det inte finns ngn info om denna vktiga uppgradering på supportsidan. Men en ny patch finns. Deras supportsida har alltid varit urkass. Tidgare telesupport var Ok, finns inte kvar, men mailsupport funkar rätt bra.

Jag har inte 2004 så du kan väl berätta hur det funkar och om du märker ngn annan förändring? Jag hoppar över 2004 och väntar på nästa års version som brukar komma i maj-juni. Kör 2003 så länge, den har ju 1/sec uppdatering. Behover har minskat sedan jag började med iQue. Men route 66 har en fenomenalt bra sökmotor för adresser mm. Man behöver inte först definiera land, stad osv som i Garmins programvara. Söker du kukelikuvägen så hittar du den direkt, oavsett vilket land den ligger i. Samma sak för Chemin des Garmilles där jag bor utanför Bryssel. Finns bara en i hela Europa (för ordet är dialektalt). Två träffar, för vägen går i två kommuner med olika postnummer.

En annan stor fördel med R66 är att det visar enkelriktningar på kartan, plus att du kan få trafikinfo på kartan för DE, NL, UK, samt att du kan lägga in spärrar för att undvika routing via vägar som blivit avstängda för genomfartstrafik.

jag använder R66 för knepigare routing och ique för lättare.

Jonas
 
Re: R66 support

jonasolof; sa:
Man behöver inte först definiera land, stad osv som i Garmins programvara. Söker du kukelikuvägen så hittar du den direkt, oavsett vilket land den ligger i.
Det behöver man inte i MapSource heller. Det går bra att bara skriva in gatunamnet. Gissar att det ändrades när find-dialogen gjordes om till version 5.
Kukelikuvägen verkar dock tyvärr inte finnas med :)
Samma sak för Chemin des Garmilles där jag bor utanför Bryssel. Finns bara en i hela Europa (för ordet är dialektalt). Två träffar, för vägen går i två kommuner med olika postnummer.
Jag får tre träffar inom 500 m, två i La Hulpe (med en vägdelning emellan) och en i Hannonsart (med reservation för felskrivningar) i CitySelect. MapSource har ibland problem med alla dessa förled som varierar från land till land i gatunamn men söker man på Garmilles funkar det.
 
Kings road

Kings road (King road?) i SV London är en gata med en mängd antikaffärer. Jag försökte hitta den när jag var där nyligen + en tunnelbanestation i närheten. men det går inte, för vägen är även en också en landsväg med vägnummer, om än i London.

Med route 66 hittade jag den direkt, och sedan kunde jag se att namnet fanns på City Selects karta utan att den går att söka på namn. På R66 kartan fanns också vägnumret. Det hade förmodligen gått att söka på vägnummer också i r66. Många engelsmänn har klagat på denna typiska amerikanska inskränkning i City Select.

P.S. lattjo att CS ger två träffar i La Hulpe pga vägskälet (som för in på en väg med annat namn). Spelar noll roll.

Route 66 kan tydligen användas för att hitta "lediga" gatunamn också. Vem vill bo på Kukelikuvägen? Hade nytta av det i somras när vägföreningen diskuterade lämpliga namn att ge på grenar av vår enskilda väg, nu när myndigheterna och posten kräver det. Någon ville att deras vägstump skulle hetta Horvavägen men R66 visade att det fanns en sådan i Stora rör 600 meter bort, men i en annan kommun. Ingen kände till den (reservation för exakta lydelsen).

Jonas


[Ändrat av jonasolof 2003-10-12 kl 13:02]
 
Vägskäl och Mapsource

Det blir samma resultat för Chemin des Garmilles om man söker i MetroGuide 5 (som jag har). Föga förvånande, eftersom det ska vara samma grundläggande kartdatabas till produkterna.

För Garmins kartprodukter verkar alltid gälla, att varje gatstump mellan gatukorsningarna räknas som en egen gata, oavsett om den har samma namn. Mina föräldrar, exempelvis, bor vid en gata som heter Jägarevägen. Söker man på den (eller Jagarevagen i MetroGuide), får man fem träffar. Detta beror på alla sidogator som sticker ut från Jägarevägen.

Tittar jag på Kings Road, London, England, finns det en hel hop i MetroGuide. Men det är kanske ingen av dem som är den rätta, i det relaterade fallet? Vilket postnummer ska den ha?

Anders
 
Re: R66 support

Har varit ute och navigerat med R66 och den senaste patchen och det är en ren dröm emot tidigare, funkar alldeles ypperligt! Upplever också att den nu bättre kan ge en 3d navigering, vilket jag har haft problem att få den att göra tidigare, men det kan vara inbillning. Det enda jag saknar nu är att kunna "spela in" en rutt som man kör och sen kunna få ut exempelvis längd, medelhastighet, tid, och främst exakt rutt som man kört.

Har hört att detta ska va möjligt med Microsoft MapPoint, eftersom det har stöd för plugins och det fanns nåt tredje hands plugin som klarade av detta!? Problemet är att MapPoint kostar runt 2500:- och plugin säkert 500 spänn till....

Nån som vet nån bra pc lösning där man kan spela in sin rutt?

[Ändrat av HuLaN 2003-10-13 kl 13:51]
 
Spela in rutt

KOlla svenska åf för Route 66 på http://www.sepab.se

Dom har kommersiella grejor för att dokumentera rutter för reseräkningar mm. som bygger på Route 66. Finns en liten burk. Du kan inte göra det i Route 66, vare sig ladda upp eller ned. Du kan ju spara den rutt du skapat -men inte den väg du sen i verkligheten körde annat än med sepabs burk. R66 specialisten på Sepab heter Lazlo.

Du kan inte heller ladda in en ett färdspår från annan gps-källa till Route 66.


Ska man bara spela in sin rutt utan att lägga in den på Route 66 rekommenderas CetusGPS (freeware). http://www.cetusgps.dk tror jag. Sen kan du lägga in spåret i program som tar emot tracks.

Anders,

Kings road har vägnummer A3217. POstnummer får jag inte fram just nu. Lustigt nog skrivs genitivapostrof inte ut i vägnamn. Det finns ju hundratals Kings road i UK.

Denna KIngs road går mot SV från Buckingham palace.

Jonas
[Ändrat av jonasolof 2003-10-13 kl 22:28]
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Johan123 Finns det någon app där man kan meddela sin position? Navigering 15
Gavia_Stellata Finns kartor över Sverige till Magellans GPSer Navigering 4
niking Topo+ finns nu även för Garmin Navigering 1
Ehrsa Finns Dag/Natt/Auto på Colorado 300 ?? Navigering 0
mikaelkr Var finns info om Gallileo? Navigering 2
SkogsCalle Garmin 60CSx finns nu att köpa i Sverige Navigering 9
eloserik Kartex 5.1 beta finns för uppdatering hos Lantmäteriet Navigering 0
niking Databas för 34 000 svenska våtmarker finns på ... Navigering 8
grodanbolle Finns det någonstans på nätet man kan kolla kordinater Navigering 16
niklaz eTrex Vista C - finns en beta-version 2.11 ute Navigering 0
jörgen-1909 Finns Eniro... Navigering 5
skiman Finns positioner för campingplatser? Navigering 0
skiman FINNS NIMH BATTERIER R6 MER ÄN 2100 mah Navigering 8
annsun Var finns Garmin 60 CS i Sverige? Navigering 22
errbe Nog finns det grejor alltid Navigering 1
Brysselkal Benefonägare, finns det fler än jag? Navigering 1
skiman FINNS LARM I GARMIN LEGEND Navigering 1
bash Översiktskartor på nätet, finns det? Navigering 3
ehn Delorme Topo - finns det nåt liknande för Europa? Navigering 3
zapppa Finns det Mapsend kartor till Meridian för SV/Norden ? Navigering 2
Enicar Finns Norrland? att ladda ner i GPSen alltså Navigering 2
Enicar Finns det koordinatangivna punkter/platser i Stockholm Navigering 10
PR Fasta hastighetskameror var finns de? Navigering 49
Rendalen Nu finns eTrex Vista software version 2.21 Navigering 0
jorgen Uppdatering finns! Navigering 0
En bra websida med waypoints,finns den? Navigering 1
jonasolof route 66 2004 patch med 1/sec update Navigering 1

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.