Neoprenesockor i storskorna?

Funderar på att skaffa ett par neoprenesockor att använda i mina läder-storskor i kombination med en medeltjock socka för att få lite extra isoleringsförmåga de där riktigt kalla dagarna för att slippa klumpiga plastskor.

Detta bör väl bli något varmare än att använd vanliga sockor och dessutom fungera som fuktspärr så att isoleringen i kängorna inte blir fuktig innefrån av fotsvett, ungefär som en alveolite-innersko till plastskor?

Är det någon som testat eller har idéer på detta?
 
teoek; sa:
Funderar på att skaffa ett par neoprenesockor att använda i mina läder-storskor ...Är det någon som testat?

Jag har använt neoprenesockor i mina cykelskor, inlines, snowboardpjäxor och för långfärdsskridskoåkning. Det blir varmt och funkar för det mesta bra. Problemen jag har haft är att de ibland hakar fast lite väl mycket vid innersulan/innerskon vilket kan göra det svårt att få foten på plats ordentligt utan att det stramar vid tårna. Dessutom är inte neoprenet lika töjbart som en vanlig socka vilket gör att man ibland kan få veck på obekväma ställen.
 
Har kört en del med neopren, dock aldrig kallare än minus 5. Visst blir man blöt om foten, men detta utan att förlora alltför mycket värme (mina fötter är väldigt köldkänsliga). Dock kan huden på foten bli russinaktig om man har på sig strumporna en hel dag, kan tänkas att det kan bli ett problem om man fått väck på strumpan - skavsår. Annars glider neopren ganska bra så jag upplever det som att chansen till skavsår minskar totalt sett.
/D
 
dangermouse; sa:
Annars glider neopren ganska bra så jag upplever det som att chansen till skavsår minskar totalt sett.
/D

Är inte detta själva problemet med neopren och andra "fuktspärrsliknande" material, att de glider. Det är ju toksvårt att få ett bra grepp om hälen när man står på stegjärn om sockorna gör att fötterna glider bak/upp i skon. Just isklättring är ju lite speciellt som användingsområde och kräver en mycket god passform - fot mot sko.
 
Ja, jag tänkte att det kanske var ett bra alternativ för att inte frysa om man t.ex. åker slalom i svenska fjällen en hel dag, eller är ute och isklättrar.

Just vid slalom kan det ju lätt bli -25 i januari och man ska vara ute i 6 timmar, och då måste man ha varma fötter. Har hittills kört med sån där el-sula och det är jätteskönt, men skulle gärna komplettera med något mer eftersom jag är frusen och inte tål ylle.

Att inte bli fuktig är ju bland det viktigaste för att hålla sig torr, så jag vet inte hur lyckat jag tycker att detta låter.
 
lilla_my; sa:
Att inte bli fuktig är ju bland det viktigaste för att hålla sig torr, så jag vet inte hur lyckat jag tycker att detta låter.

Varför tror du att man använder neoprene i våtdräkter?

En annan fördel är att den fukt som man avdunstar från foten inte når ut i isoleringen i skon, som är mycket svårare än sockor att torka om man är ute flera dagar.

Till plastskor går det att köpa inneskor med slutna celler som har samma funktion, du blir lite fuktigare men ändå lite varmare.
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.