Någon som kan tänka sig att lära mig segla Hobie Cat?!

Letar efter någon som skulle kunna tänka sig att lära mig segla Hobie Cat eller har tips på var jag kan gå en kurs snarast. Har god sjövana dock ingen erfarenhet av segling.
 
Hej,

Det är inte svårare att segla en katamaran en vilken annan jolle som helst, dock skiljer sig sätten att trimma seglen.

Har du ingen katamaran köp en, jag kan stark rekomendera F18 klassen som är mycket trevlig och relativt billig att segla. du kan kolla med Katamaranspecialisten, Han som äger företaget har bra koll på var det finns katamaranseglare, kanske finns det någon nära dig som kan hjälpa dig att komma igång.
om inte tänk bara på att släppa av på storseglet innan båten går runt. Då det inte är helt lätt att få upp den på rätt köl igen.

Mycket nöje
 
Katamaranspecialisten har en seglarskola på Lidingö utanför Stockholm. Hobiecenter i Nacka har oxå skola. Båda dessa har även provseglingar.

Jag seglade en hobie cat i lördags det var en mardröm om man jämför med de andra kattorna jag seglat. Ser att du håller till i Skåne, ska kanske finnas några aktiva F18 seglare i Malmö. SM gick där.

snacka ihop dej med en kompis o köp en F18, det ska jag göra så fort som möjligt.

/Rasmus
 
Hej,

UCPA (www.ucpa.se) har veckokurser med HobieCat på olika delar i Frankrike. Jag och två till ska köra ner till Benodet (Bretagne) och segla i mitten av augusti. Har du lust att hänga på så finns det en plats ledig i bilen.

Mvh,
Henrik

(henrik.nilsson@rocketmail.com)
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.