Någon som handlat från Ultralight Outdoor Gear efter Brexit?

Otroligt kompetent ställe, så det känns som ett stort avbräck. Bra grejer, schysst produktinfo, fri frakt, snabb leverans och mycket reservdelar/småkompletteringar till det de säljer, så det var låga trösklar mot små påfyllningar av sånt som slits ner med tiden.

Nu har de hamnat bakom Brexit-gränsen... och försöker lösa det såhär:
UltralightOutdoorGear sa:
For EU orders placed from 1st January 2021, we will no longer charge UK VAT (sales tax). You will be charged your local sales tax on entry to your country and could be charged duty on products manufactured outside the EU and UK.
Är det någon som testat i praktiken? Hur lång tidsfördröjning får man räkna med? Hur fasen håller man reda på om något - helt eller delvis? - tillverkats utanför EU/UK?
 
Var glad att de inte bara leveransvägrar - jag har stött på leverantörer som vägrar leverera till privatpersoner inom EU-muren efter de nya reglerna som infördes 1 juli... En annan leverantör införde en minimiordergräns på USD 190 "för att det skulle kompensera för allt det nya pappersarbetet". Med lite tur kommer dina grejer efter några veckor när Postnord är nöjd med dina inbetalningar.
/Odd
 
Det har blivit dyrare att köpa från Storbrittanien tyvärr. Olika firmor löser det på olika sätt. Ofta med saftig fraktavgift. Och dessutom tar det mkt längre tid att få paketet. Paketspårningen tar paus under tullhanteringen?

Udda prylar är ofta svåra att köpa från leverantörer inom EU.

Thure
 
Lättast är ju att ha en kompis boendes i landet som kan skicka vidare till dig utan tullavgifter.

Men som jag fattar det så drar dom av den engelska momsen på priset? Som borde bli lägre än det priset som står på webbshoppen för varan?
Eftersom du måste betala svensk moms (dock ej svensk tull på varor under en viss summa) väger det upp sedan?
Detta är min killgissning.
 
Man kanske kan göra som med kineserna - man ber dem skicka grejerna som ett kompispaket. De borde väl va lite pressade nu iom EU-urträdet att deras försäljning ska minska, så lite "extra service" borde de kunna bjussa på.
 
Har inte beställt från just den butiken men från en annan sida som gjorde lika (drog av UK VAT) och det fungerade smidigt!

De skickade via DHL och fick då ett sms några dagar efter de skickade paketet och så betalade man via en länk, i mitt fall tull och moms. Vanligtvis är väl UK Vat motsvarande vår moms (20 vs 25%) men om varorna överskridet 1600 SEK måste man också betala tullen på 20% så blir ju i så fall lite dyrare.

Om det fungerar lika smidigt från den här sidan beror nog på hur paketet skickas och deklareras helt enkelt, men kostnaden är ju lätt att räkna ut.
 
Nils Nyberg, tack för info, fick du även betala postnords avgift på 75 kr för hantering? (75 kr för att få paketet en vecka senare än du skulle fått det annars...)
 
Nils Nyberg, tack för info, fick du även betala postnords avgift på 75 kr för hantering? (75 kr för att få paketet en vecka senare än du skulle fått det annars...)
Är inte säker och har inte kvar smset så kan inte kolla, men gissar att det var någon sån hanteringsavgift via DHL också. Tog typ 4-5 dagar via lastbil så skulle inte säga att det var någon fördröjning. :)
 
Tack Moga & Nils för handfast info, då vet man lite bättre vad man ska räkna med i pengar och tidsfördröjning. Förstår att det kan variera, men bra att få åtminstone något grovt grepp om vad det kan röra sig om. Och att man inte ska handla för mer än 1600 kr åt gången :)
 

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook