Meshskor och kängor i samma grupp?

Jag vandrar i kängor men har mer och mer funderat på att prova att vandra i trailskor. men hur fungerar det när man är en grupp fjällvandrare där alla andra går i kängor och man själv i meshskor. kan man hålla samma rytm?

scenario: det regnar och är kyligt i luften. gruppen stannar för att ta av sig kängor för ett vad som är djupt. själv vill man bara gå på för att hålla värmen. gruppen vadar och när man är över måste man stanna för att folk ska sätta på sig kängorna. själv har man sina sealskins i fickan? vill man dra på sig dom för vadet? och sedan av igen senare?

har lite svårt att förklara vad jag menar men som sagt, kan man hålla samma rytm? eller funkar meshskor bättre när man går solo eller tillsammans med andra i liknande skodon om man vill hålla ett skönt tempo utan att alla måste stanna för att fixa med sina prylar på ett otajmat vis...
 
Om sällskapet håller olika tempo så får väl de snabbare göra som fido och ta en extra runda ibland.
IMHO teoritiserar du vida för mycket, vi gick i olika skodon. Inte hade vi några svårigheter att hålla ihop, men det är klart sammanhållningen var given.
Kanske skall du gå solo?
 
Jag tror inte det ska vara något bekymmer. Det brukar ju vara värre för den som är långsam. Om du har problem med värmen kan du kanske ta på dig sealskins efter vadet eller bara marschera lite på stället ett tag. Det behövs oftast inte många minuter för att bli varm.
Oftast är det heller inte så kallt att det är ett problem.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk
 
Samma sak händer om du har några med stövlar och några med kängor. Stövlarna klafsar över medan kängorna byter och torkar... Inget större problem. Ett bekymmer är inte större än vad man bestämmer sig för at det är.
 
Problemet var det omvända!

Jag gick i ett par Innov8 med Sealskinz nu i augusti. Mycket regn gjorde att vaden blev något djupare än vanligt. Jag gick bara på (eftersom det inte gick över strumporna) och kompisarna irrade runt för att hitta ett bättre ställe att vada på - vilket dom naturligtvis inte gjorde. När dom så småningom kom över så hade jag hunnit koka kaffevatten åt oss alla.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.