Mellan Ånge o Bräcke

jag som för tillfället åker mellan Järvsö och Östersund ser trånande på klipporna över en relativt stor sjö mellan Ånge och Bräcke.

jag vägrar tro att jag är den ende som sett dem. jag kan däremot tro på att jag är en av dem som inte känt på dem än. det vet jag iof. jag undrar alltså om ngn har klämt lite på dem och om de är klätterbara?

alltså en sjö på vänster sida om ni sitter i nordlig riktning och ovanför sommarstugorna på samma strand som bergkammen är på är det fina klippor med bördiga hyggen (lr föryngringsytor som facktermen lyder) nedanför. alltså bör det finnas en bilväg till sommarstugorna i alla fall? eller åker alla båt där kanske. jag blir glad om någon vet något om det. alltså tåget från stockholm till östersund som går åtminstone varje söndagkväll och fredageftermiddag.
 
Dysjökallen

Jag antar att det är Dysjöskallen som du ser mellan Bräcke och Ånge. Den ligger i stort sett på landskapsgränsen mellan Medelpad och Jämtland.

Det är ett trevligt område att vandra i, hur det är att klättra i klipporna vet jag ej då jag inte är klättrare.

Däremot vet jag att berget brukar hålla fjällvråk, tornfalk och andra fåglar som häckar i bergsbranter varför jag tycker att eventuell klättring bör ske sedan ungarna är flygga från mitten av augusti och senare.
 
aha, det är så det heter och det är alltså fåglar där? hmmm, innebär ju vissa svårigheter. Men naturen går före mig, tack för svaret!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.