Lite hjälp tack!

Tänkte prova att åka med lös häl i vinter samt eventuellt införskaffa ett par telisar om allt fungerar med mina knän. Har haft meniskproblem som bör vara åtgärdat förhoppningsvis.

Det som jag främst skulle vilja ha är lite tipps på vad man skall köpa för utrustning. Tyvärr är min ekonomi något begränsad då jag är student, därför skulle jag även vilja få lite tipps på sidor där man eventuellt kan hitta lite billigare utrustnig än vad vissa affärer har, samt tipps om vad för något som jag bör införskaffa.

Är 178 cm lång och väger runt 82 kg för tillfället. Har dock som mål att träna upp mig till ca 85 kg (Behövs då jag lirar rugby på sommrarna), så mycket av min lediga tid går till gymträning för tillfället. =)
 
Minisker och bindningar

Pjäxor köper du beganat på utsidan eller http://www.freeride.nu , tror utsidan har mer att välja på. Kolla vilken modell som passar dig. Ska man ha beganat är plastpjäxor bäst, dom slits inte så mycket som skinn.

Bra modeller är:
Scarpa T1 (nya modellen är styvare men mindre allsidig) , T2 (3 modeller: utan kardborre, två spännen och tre spännen beroende på ålder), Garmont Squadra, Gara, Veloche, EnerG, SynerG, eller Crispi CX1=CxR, CX2=CXP, Cx4=CxA. Om du köper crispi, kolla att dom inte nyper dig i tårna när du flexar i tån.

Skidor köper du på feeride. Har du tur följer bindningar med. Om du är jätterädd om knäna, skaffa 7tm bindning, den har release. ca 2200:- på telemark-bibel.de för komplett kit med plattor, skistopper, hälhöjare o bindning. Dyrt, ett par gamla Chili eller Riva3 är billigare.

Hittar du ett par skidor begagnat, kolla om dom fins testade på http://www.telemarktips.com Är dom bra köper du skidorna och får dom skickade till dig med http://www.bussgods.se Posten är dyra på skidor.

Om du har ett par bra slalomlagg, skaffa bara bindningar och plattor (kan du tillverka själv). Hur man monterar hittar du på telemarktips.
 
På de stora liftanläggningarna brukar det gå att köpa fjolårets hyrskidor till bra pris.
Jag skulle testa det tills jag vet hur jag ska åka (pist, offpist etc) och vad jag vill ha.

/BAX
 
reor...

just nu innan säsongen dragit igång ordentligt så finns det även myket utrustning på rea. olika friluftsbutiker och alpinbutiker har bl a haft 50% på fjolårets pjäxor. kolla på naturkompaniet på sveavägen samt alpint på torsgatan.

investera i ett par bra pjäxor som passar - dom kan du ha i flera år, skidor kanske du kommer att byta allt eftersom din teknik utvecklas!

lycka till!

/calle
 
Skona knäna

Lite overkill men varför inte..
Ett par knäskydd modell vulcan (eller om du har några andra som du kan bära utan att det stör allt för mycket) för att spara knäna vid eventuella framfall..

Kan vara ett litet jägartips
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.