• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Linsotto, Frösotto och liknande från Risenta

Fick reklam från min matbutik idag om två nya risottovarianter från Risenta.

http://www.risenta.se/produkter/ris-quinoa/linsotto
http://www.risenta.se/produkter/ris-quinoa/frosotto

Tycker det verkar som de skulle kunna vara bra som friluftsmat. Koktiden är 10 minuter, men det kanske går att minska med grytmysare.

De kanske duger som en hel rätt, kanske med lite nötter, olivolja, grönsaker eller ost tillsatt.

Sen såg jag också att Risenta hade en del andra blandningar som verkar intressanta, bland annat:
http://www.risenta.se/produkter/ris-quinoa/lins-och-orzoblandning
http://www.risenta.se/produkter/ris-quinoa/bulgurblandning
http://www.risenta.se/produkter/ris-quinoa/ris--sesamblandning

Det finns säkert andra tillverkare och borde väl vara ganska lätt att blanda själv, men det kan ju vara en bra start.
 
Jag tycker det låter intressant. Ska snart iväg till Ica Maxi och handla. Ska kolla om de fått in några paket, i så fall ska jag köpa ett och testa. :)
 
Mycket intressanta produkter, ser helt klart framför mig att köpa det till kommande vandringar. Och att komplettera med någon form av korv/torkad kött, samt en klick smör/olja.
 
Lins- och frösotto fanns inte på "min" Ica Maxi ännu men de hade Lins och Orzoblandning, så den köpte jag.
I paketet fanns en plastpåse med div korn och frön, stark gul färg av gurkmeja. Tog 70 gram av detta plus torkad köttfärssås (enl Till topps recept) och lite torkade grönsaker som jag hade hemma. Kokade ca 10 minuter. Lite lattjo blandning kanske men jag tyckte det var gott! :) väldigt mättande också.
Man får komma ihåg att salta, för det fanns inget salt i alls.
Ska definitivt prova flera sorter.
 
Kul. Jag har en lins och orzo och en frösotto i skafferiet, som ska provas i veckan.

Skickat från min MotoG3 via Tapatalk
 
Mycket intressanta produkter, ser helt klart framför mig att köpa det till kommande vandringar. Och att komplettera med någon form av korv/torkad kött, samt en klick smör/olja.
Bra tips. Enligt tillagningsanvisningen skall mixen fräsas i några matskedar olja innan man häller på vatten och färdigkokar.
Kan även tipsa om dessa grynblandningar som jag testade på förra sommarens vandring ihop med lite lufttorkad salami. Smaksätt gärna med lite buljong, olja och kanske lite parmesan ;)

https://www.zeta.nu/produkter/5-gryner-ekologisk/
https://www.zeta.nu/produkter/salame-napoli-hel/
 
Nu har jag provat frösotton! Tycker den var mycket god. Mild smak, krämig (trots att jag inte hade i någon ost), och bra tuggmotstånd. Min ett och ett halvt-åring åt tre portioner, vilket är ett väldigt bra betyg.

Negativ var att det var 15 minuters koktid, inte 10 som jag trodde.






Skickat från min MotoG3 via Tapatalk
 
Nu har jag provat frösotton! Tycker den var mycket god. Mild smak, krämig (trots att jag inte hade i någon ost), och bra tuggmotstånd. Min ett och ett halvt-åring åt tre portioner, vilket är ett väldigt bra betyg.

Negativ var att det var 15 minuters koktid, inte 10 som jag trodde.
Just den borde ju vara mycket enkelt att blanda till själv, alla de enskilda ingredienserna finns att köpa.
 
Nu har jag provat frösotton! Tycker den var mycket god. Mild smak, krämig (trots att jag inte hade i någon ost), och bra tuggmotstånd. Min ett och ett halvt-åring åt tre portioner, vilket är ett väldigt bra betyg.

Negativ var att det var 15 minuters koktid, inte 10 som jag trodde.
Det ser smarrigt ut. :)
Jag tror det var den sorten som hade lite längre koktid än de andra.
Vilken affär hittade du dom i? Blev lite snopen när de inte fanns på Ica Maxi som ju är en gigantisk butik.
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
Mattias1981 Köttgryta eller liknande?? Friluftsmat 34

Liknande trådar

Logga in