Lätt bomullsskaljacka

Är ute efter en hyfsat lätt skaljacka med huva i bomull liknande Fjällrävens G100-tyg. Inget prasslande tyg helst. Få fickor och blixtlås. Inget vattentätt tyg. Några tips?
 
Second-hand-affärer har ofta gamla fjällanoraker. Blocket och tradera likaså. Norrønas är bra, men kanske lite dyr. Har en röd som jag är mkt nöjd med. Väger förmodligen mer än lätt-jörgens hela packning, men otroligt skön och snygg!

Kolla med släktingar, jag har förvärvat två på det sättet (som är lite för små, ser smått poppig ut i dem). Everest hade en finfin förut, nu är den i syntet med något suspekt foder.
 
Joda, klart det finns, poplin kallas det. Försvarets blåa träningsjacka är nog tillräckligt lätt att kallas för vindblus (den saknar ju också ok och krage och är inte heller figursydd, vilka var andra förslag på bluskriterier). Dessutom är den urbota snygg, och har tumhällor.

Liknande brukar finnas hos mor- och farföräldrar om man har tur. Eller second hand, eller tradera. Borde inte vara så svårt att sy själv. Sökte själv ett träningsställ i vindpoplin (mest för att det är sådär lagom retrosnyggt), tyckte det var omöjligt, tills jag hittade ett på en second-hand i berlin, nån östtysk pingisklubb tydligen, grymt fulsnygg. Inget för skogen dock. Orienteraraffärer kanske har.

Ska du sy själv kan man säkert använda tunnare gabardin också.

Ha! Westwind har vindblusar i ventile om jag inte minns fel! De borde klara din kravspec bra. Om än lite dyrare än itab och second hand.
 
Senast ändrad:
Hmm...Det verkar som om jag är inne i en återvändsgränd. Om jag vidgar begreppet något kanske det hjälper. Jag vill ha en lätt vindblus eller liknande i ett tyg som inte prasslar såsom de flesta UL-vindblusar verkar göra. Då jag inte hittat det så tänkte jag på något liknande Fjällrävens äldre bomullsjackor som inte hade en massa finesser såsom massor av fickor, foder, dragkedjor eller vattentäta tyger.
 
Klättermusen

Jag har en Klättermusenjacka som väl uppfyller de kriterier du söker efter, lätt att ta med överallt samt att jag tycker den har ett brett användningsområde.

Att den sen även efter ett tag får en snygg "nött" platina gör inte saken värre. Gå in på klättermusens hemsida, det finns flera alternativ, själv har jag en Enride.

/ Jörgen
 
Jag har den förra varienten, njal. Tycker den är rätt kass med tanke på priset. Gick upp i ett par sömmar, tyget har nötts sönder, de halvelastiska kantbanden vid ärmsluten är helt slut. Ålder, typ 3 år, inte så flitigt använd.
 
Itab har en simpel och i mitt tycke bra jacka som helt enkelt heter fjällblus eller vindblus.
vet inte hur man gör när man skickar länkar så du får leta själv.
 
Itab har en simpel och i mitt tycke bra jacka som helt enkelt heter fjällblus eller vindblus.
vet inte hur man gör när man skickar länkar så du får leta själv.

Enklast är klistra in www-adressen i texten:
http://www.idefixteko.se/

Näst enklast, och snyggast, är att markera den text man vill ska bli länk och sen klicka på länk-knappen (som ser ut som två länkar i en kedja) och klistra in adressen.
Länk till Itab.

Men jag hittar ingen sån jacka på Itab.
 
Tror Itab börjat gå ifrån bomull/polyester i jackor, jag köpte min Fjälljacka på utförsäljning för något år sedan sedan dess har dessa plagg bara blivit färre o färre.

Hittade dock denna
http://www.idefixteko.se/open_produkter/produktinfo_body.asp?prodid=15922&plats_id=1368


I UK verkar det fortfarande vara populärt med bommul, hittade dessa Ventile länkar:
http://www.hilltrek.co.uk/acatalog/copy_of_Ventile.html
http://www.bushcraftuk.com/index.ph...Uk-Ventile-Jacket/Detailed-product-flyer.html
http://www.britishblades.com/home/articles.php?action=show&showarticle=111

Ventile är ett riktigt tätvävt bommulstyg som används i flygoveraller och KMs bomullskläder på den gamla goda tiden. En nackdel är dock priset.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.