• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Lägga upp foton på Google Earth

Tänkte lägga upp lite foton på GE (Google Earth) men har stött på patrull med att få fotona placerade automatiskt.

Alla foton är geotaggade. Antingen med gps i kameran eller genom att synka ihop tidsstämpeln från kameran med spåret från gpsn. I Lightrooms kartfunktion läggs foton upp snyggt och prydligt på rätt ställe så jag vet att geotaggningen är rätt.

Sen vill jag ha över foton till Panoramio och/eller GE men när jag lägger upp fotona på Panoramio så verkar den inte läsa ur geotaggningen automagiskt utan Panoramio vill att jag skall sitta och manuellt lägga in fotona på kartan vilket jag inte har någon som helst lust till.

Så finns det något sätt som är lite enklare och snabbare när foton redan är geotaggade?

Och finns det något sätt att "bulkdeleta" foton i Panoramio för att klicka på ett foto, välja delete, klicka på nästa, välja delete etc etc tycker tom en Kalixbo är för långsamt.
 
Gjorde om allt idag och då fungerade det precis som det skall med geotaggningen så nu hamnar fotona där de skall på kartorna.
 

Logga in

Tips!