Kuzminsickel istället för glidvalla..

Jag tror stålkanterna på turskidor kan ställa till problem. Jag har själv valt att inte stålsickla mina turskidor, mest för att jag är orolig att sickeln ska ta stryk av stålkanterna.
Det vore kul om någon har erfarenhet, så jag slipper pröva av ren nyfikenhet.

Stålsickling i övrigt fungerar helt fint och är inte alls svårt. Glidet blir aldrig perfekt men OK om man inte är känslig. Skulle jag åka vasaloppet skulle jag fortsatt välja vanlig glidvalla.
 
Kuzmin funkar mycket bra, men....

Hejsan,

Har kört med Kuzmin istället för glidvalla ett gäng säsonger nu och så länge som vi talar om klassiska "stresspinnar" i välpreparerade spår funkar det verkligen hur bra som helst. Jag och livskamraten körde t.ex Årefjällsloppet i typiskt "kärva" förhållanden för två år sedan och skulle vilja påstå att det i princip inte fanns någon som hängde med oss i utförslöporna. Detta trots att många satsar ganska mycket "extra" inför sådana storlopp!

Jag skulle däremot inte våga använda sickeln på mina turskidor med stålkant. Finns två problem, del som redan nämnts kommer med givetvis få fula märken i sickeln där den möter stålkanterna. Och om man nu skulle vara så skicklig att man kunde undvika att förstöra sickeln så skulle man istället sickla ner belaget så att stålkanterna "sticker upp" så att säga.

Har man turskidor utan stålkant lär det ju däremot funka hur bra som helst :)

/ Stefan
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.