Kurser

Hejsan,

Jag är mycket inntreserad av att hitta någon kurs som ger mig de grundläggande färdigheterna vad det gäller Alpin klättrring. Är det någon som kan ge mig något tips. Har hört talas om vinterveckan i Kebbmasivet, är det en bra kurs att gå?

Tacksam för all hjälp

Martin
 
Alpina kurser

Vad menar du med alpin?
Alpin klippklättring eller alpin vinterklättring?

Gäller det förstnämnda så kan jag starkt rekommendera SKFs kurs i Dolomiterna. Dyr men bra och mycket fin klättring. Känner ej till så mycket om SKFs keb-kurs (vinterinriktad) men ryktet säger att den är väldigt bra.

Har erfarenhet av STF/Keb fjällstations kurser och jag tycker inte alls de når upp till samma nivå. Billigare men ger mer en känsla av guidad tur än kurs.
/M
 
Jag gick en Högalpin sommarkurs (tror jag den heter) på Kebs fjällstation för några år sedan och kan varmt rekomendera dig att gå den.

Vad som ingick då var grundkurs i klippklättring (vi klättrade bla sista reporna på Silhuetten), selfarrest tekniker på snö och is, glaciärvandrings tekniker, hantering av isyxa, stegjärn, snöankare, inknytning i replag mm., sprickräddning, kamvandringar och mycket teori.

Det var en mycket intensiv kurs med långa dagar men fantastiskt rolig och lärorik. Dessutom träffade jag folk på kursen som jag fortfarande är ute på äventyr med.

Mvh Christian
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.