Kurser/aktiviteter i januari

Har en veckas ledighet i januari som jag vill ägna åt att lära mig lite grundläggande alpina kunskaper (repteknik, hantering av isyxa/stegjärn osv). Har inte hittat någon sådan kurs i Sverige. De kurser i Tyskland/Österrike/Italien/Frankrike som jag hittat går bort pga språkförbistring. Hittat någon kurs i Skottland i "winter mountaineering" som verkar ok, men rätt dyr i sig själv och ännu dyrare när utrustning och boende inte ingår. Någon som har några tips på kurser i januari med svensk- eller engelskspråkiga instruktörer? Någon som erfarenhet av skotska kurser? Är Skottland ett bra ställe att lära sig relevanta färdigheter i januari eller är det ljummet och ont om snö och is?
 
Om det går bra med norska istället för engelska så kan jag åter igen (se tidigare inlägg i Isklätterforumet) tippsa om:

http://www.fimbuljostedal.no

Mycket duktiga och kan till och med skapa kurser efter dina egna önskemål eller behov, de är inte alltid de samma ;)

David
 
Det finns ju t.ex. flera svenska bergsguider som jobbar i Chamonix, kolla in SBO:s hemsida och gå in under medlemmar och läs respektive guides hemsida, så hittar du nog något.

Bra grundkurs i isklättring kan du få med Svenska klätterskolan (www.klatterskolan.se)
 
UCPA / Jagged Globe

Jag var och isklättrade med UCPA förra februari. Du hittar dem på http://www.ucpa.com. Mycket prisvärt. Jag kan inte så mycket franska, men man klarar sig bra om man inte är blyg. Ring och be dem informera guiden att man bara pratar engelska så ger du guiden en chans att läsa på. Kursen var superbra. Först två dagar träning med topprep, sen klättrade vi olika heldagsturer. Vi klättrade inte supersvårt, mest WI3-4, utom en pitch WI5. Isklättring = cascade de glace. Jag flög till paris med ryanair, sovtåg till guillestre-någonting, buss till st veran.

Jagged Globe har kurser i skottland (om man nu kan språket där, hehe).
http://www.jagged-globe.co.uk/course/index.html
Någon som har klättrat med dem?

Jacob
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.