Kurs i alpinism i sommar + Elbrus

Tja,

Eftersom mina tidigare sommarplaner blev inställda funderade jag över vad som vore ett riktigt kul äventyr att genomföra i sommar.

Min tanke är att 1) gå en fortsättningskurs i alpinism genom UCPA, 2) stanna kvar några dagar efter kursen och bestiga först Aiguille du Peigne och sedan Chardonnet (Aiguille du). Därefter flyga till Mineralnye Vody och vidare till Elbrus.

Denna resa skulle ta ca 3 veckor.
1) UCPA kursen beställs via den brittiska hemsidan för att få ner priset något. Priset kommer då att landa på ca 730 euro. Flyg ToR till Geneve går att få för ca 1200 kr i dagsläget.
2) Bestigning för topparna kostar inget extra i sig bortsett från någon natts boende på camping/hostel i Chamonix.
3) Att flyga ToR till Ryssland från Geneve landar på ca 3800 kr. Tanken är att använda sig av Pilgrim tours light package för att få hjälp med tillstånd samt transport till och från Elbrus. Fördelen med att ta Elbrus direkt i samband med tidigare moment är att man till stor del är hyfsat acklimatiserad och har kunskaperna från kursen färskt i minne.

UCPA kursen:
http://www.ucpa.co.uk/sejour/SFACHA...ION_OID_DEST_NOM:chamonix~~GENERATION:adultes

Aiguille du Peigne:
http://www.summitpost.org/aiguille-du-peigne/151023

Chardonnet (Aiguille du):
http://www.summitpost.org/chardonnet-aiguille-du/150680

Jag tror inte att jag är ensam om att vilja klättra lite i alperna i sommar och hoppas att det finns fler som går i samma tankar. Är självklart även öppen för andra liknande förslag. En förutsättning är att man inte är fullkomlig nybörjare och har kunskaper motsvarande krav som ställs för att kunna gå UCPA kursen.

Själv är jag glad, prestigelös och tydligen inte allt för svår att ha att göra med ;) Klättrar några gånger i veckan, sport och led inomhus (runt 6b+) och var i somras uppe på Mont Blanc.
 
Har också funderat på UCPA:s alpinism-kurs i sommar! Jag är dock rätt grön, började klättra för ett år sen ungefär och tänkte därför köra på nybörjarkursen. Men det var kanske inte den du hade tänkt?

/Ylva

Uppdatering: Eh... nej det var det ju inte nu när jag läser ditt inlägg noggrannare... :)
 
Jag är öppen för förslag. Kan tänka mig nybörjarkursen och sen göra något toppförsök efter det.

Crosstjeck, hur framskrider sommarens planer? Jag kommer bestiga Elbrus i augusti men skulle innan dess gärna ha sällskap på Mont Blanc i Juni. Jag kommer gå grundkursen i alpinism den 9 Juni och satsar därefter på ett toppförsök. Intresserad?
Andra är självklart välkomna att svara också!
 
Responsen blev inte direkt överväldigande så jag kommer istället att gå UCPAs fortsättningskurs i klippklättring den 30 juni till 6 juli och därefter gå fortsättningskursen i alpinism från den 7 juli till den 13 juli. Verkar dessvärre som att vi inte är på plats samtidigt.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.