Konstiga färger FriproV4 med Prime

Har en Garmin Astro 320.
Har sedan tidigare köpt primekarta med fastighetsgränser över jaktområdet.
Denna karta är installerad i själva enhetens internminne.
Har sedan tidigare gamla friluftskartan pro norra norrland och dessa 2 kartor har fungerat bra tillsammans.
Primekartans färger och fastighetsgränser har liksom varit dominerande över det området med rätta färger och så. Utanför primekartans täckning har friluftskartan pro täckt, med vissa skillnader i färg men det har varit ok.

Nu när jag installerat Friluftskartan pro V4 så tar denna kartas typfil över hela. Dvs även området som prime täcker. Går det att ordna till med en typfil så att man får något sånär likadana färger som prime har? Gillar primes färger. Har testat att ändra i registret med primekartans typfil, men det fungerar inte något vidare.

Det lustiga är att i basecamp ser färgerna bra ut men i astron är det helt annat?
 
Ska finnas en som heter HMR här som i ett annat motorburet forum meckat hur mycket som helst med Garminkartor och typfiler för och få dom bra på bilnavigatorer m.m.

Tror att det är samma HMR , du kanske kan väcka han med ett pm

Det inte han vet vet inte ens Garmin

Möjligt att du får svar bara genom att söka på inlägg och trådar där han vatt aktiv
 
Att ha flera kartor aktiva (valda i "karthanteraren" i gps:en) är generellt inte att rekomendera. Det blir tungt för gps:en då alla valda kartor skall ritas om hela tiden. Om flera har ruttning i sig kan resultatet bli förvirrande...
Sedan är det också frågan om vilken prioritet respektive karta har, den avgör i vilken ordning de läggs och vilken karta som syns "överst". Kan var det som är problemet i ditt fall, den nya FriPro kan ha annan prio än den gamla och därmed olika ritordning.
Kartorna delar inte typfil utan har varsin och visst kan man ändra mycket med typning men det är inte säkert det löser ditt problem.
För typning kör typviewer och för att ändra prioritet gmaptool. Kräver dock en hel del övning innan man lär sig hantera verktygen.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.