köpråd gällande ihopfällbar kajak

Jag vill köpa en kajak som går att montera isär för transport. Känner till varumärken som Feathercraft, Alley och Keppler. Vad ska man tänka på? Finns det några andra märken som är värda att kolla upp? Vart kan man köpa? Tacksam för svar.
 
I tråden http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=64300 i synnerhet inlägget http://www.utsidan.se/forum/showpost.php?p=523529&postcount=6 finns mycket användbar info

http://www.avanzakayak.com säljer faltkajaker i Sverige. Feathercraft, Klepper och Pakboat.

Köpråd allmänt från min sida är väl: om du inte är gjord av pengar, så kan begagnatmarknaden vara ett smart alternativ. Jag fick tag i en Pouch RZ-85-3 i anständigt skick för en billig peng (den är för övrigt till salu nu). Å andra sidan finns det mycket som skulle kunna vara skadat/fel på en begagnad kajak, så man gör klokt i att ta en ordentlig genomgång av kajaken innan köp.

Vad är det du är ute efter? K1 eller K2? Låg vikt, stabila sjöegenskaper, lättburen, snabb att montera, snabb i vattnet? Hur har du tänkt använda kajaken?
 
Tack, ska läsa på. Jag vill ha en kajak som jag kan ha med mig i bilen under sommaren, kanske som jag kan ta med på flygresor. Vikten får väl vara 20-30 kilo, helst inte mer. Jag har inte så stor erfarenhet av att paddla men jag vill göra resor som kanske innebär tåg och annat så därav behovet / önskan.
 

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...