• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Köpa tyvek till groundsheet i sverige

Hej. Är det någon som vet vart man kan köpa tyvek eller något annat bra material, i butik i Stockholm. Det ska användas som tältgolv.
Alla tips mottages.
Tack
 
Du an ju hitta i byggshoppar så men enklare kan ju vara och hålla ett öga på byggen speciellt sådana som befinner sig i fasen att fasaden snart skall på.Då ser du Tyvekduk där kanske och kan kolla med byggjobbarna om du kan dumpsterdiva spillbitar.

Det är väldigt vanligt
 
Hitta tunnare kvalitet på Tyvek i butik tror jag blir väldigt svårt. Jag har beställt liknande material från extremtextil.de . Låg frakt och snabba leveranser så det skiljer knappast mot att köpa det i Sverige.
 
Hitta tunnare kvalitet på Tyvek i butik tror jag blir väldigt svårt. Jag har beställt liknande material från extremtextil.de . Låg frakt och snabba leveranser så det skiljer knappast mot att köpa det i Sverige.
Samma här. Snabb leverans och vad jag uppfattade som rimliga priser på både material och frakt.

Mitt tips är att också köpa lim därifrån om de har något som de rekommenderar för just tyvek. Svårt att veta vad som funkar och i de svenska butiker jag testat har ingen kunnat ge bra tips på lim.
 
Viktigt att tänka på att Tyvek finns i många varianter, vissa varianter är perforerade (d.v.s. har små hål). Minns det från en DIY-tråd nånstans på nåt amerikanskt forum där nån blev förvånad över att hans "Tyvek" läckte som ett såll.

Jag vill minnas att den som heter House Wrap (möjligen har den bytt namn) är en av de som inte har små hål.

(Detta gäller då när man köper på byggvaruhus alltså, det gäller att köpa rätt sort.)
 
Har köpt den lättaste varianten från extremtextil.de och använder för att testsy saker och använt som skydd under känsligt tyg som ska klippas och behandlas. Överlag skulle jag nog ge välja antingen deras tyngre variant eller alu-varianten för ett hållbarare ground-sheet.
 

Logga in