• Obs! Tänk på att om du lägger ut din epostadress eller telefonnummer i forumet finns risken att de snappas up och används för spambrev och dylikt. För att slippa detta kan du istället be intresserade att kontakta dig via funktionen "Skicka epost till..." som finns i menyn man får få man klickar på ditt namn vid foruminlägget.

Klättra i Bergell i Schweiz i höst?

Hej hej!

Jag skall klättra en vecka i Bergell i höst (v-35) Det ligger söder om St. Moritz på gränsen mellan Schweiz och Italien och är känt för fantastisk alpin sportklättring i supergranit.

Klätterveckan leds och arrangeras av Bergführer Jürg Naegeli, Bergschule Züri; http://www.bergschule.com/ och innehåller förutom klättring även individuellt anpassad utbildning, 3-4 deltagare. Jag har klättrat tidigare med Jürg, han är kunnig och erfaren och tar mycket väl hand om sina kunder. Krav på förkunskaper är grad 5 UIAA som andreman, motsvarar här 4+/5-

Kostnaden är CHF 1250.- och innefattar helpension (av det enklare slaget) på Rifugio Albigna som ligger mitt i smeten. (2330 möh)
Resor och mellanmål bekostar/ordnar man själv.

Om någon har lust att hänga på (?) finns det en plats över. Det vore trevligt med sällskap!

Kolla gärna länken ovan, samt:
http://www.waltellina.com/valchiavenna/albigna/
http://www.bregaglia.ch/indexE.asp

Ciao!

Uffe
 

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...