Klätterskor för tjejer?

Hej!

Har slitit ut mitt första par skor, Scarpa Eclipse Lady stl 38 inköpta i Scotland, och letar nu desperat efter nya skor. Scarpa Eclipse tror jag är tänkt som en nybörjar/all-round sko som tårna ska vara ganska raka i. Men när jag köpte skorna blev jag intalad att jag aldrig kunde bli en duktig klättrare om jag inte köpte riktigt små skor. Duktig som jag var köpte jag därför små skor där tårna krökte sig ordentligt. Första tiden smärtade mina tår ganska mycket men nu sitter skon som ett andra skin på foten. Nu när jag köper nya skor vill jag att de ska sitta tight men de får gärna hinna bli sköna innan det är tid att köpa nya skor igen. Nu klättrar jag mestadels inomhus men önskar att klättra mer trad framöver. Som planen ser ut nu så ska jag först köpa nya "precisionsskor" för inomhusklättring och kort intensiv klättring på klippa. Sedan köper jag ytterligare ett par skor som är bekvämare för längre trad-turer.

Nu till mitt dilemma. Jag kan inte hitta skor som har en för mig tillräckligt bra passform. Jag måste gå ned i storlek väldigt mycket för att skorna ska sitta tight på min fot, vilket resulterar i att skon egentligen blir för kort. Men trots att skon är liten så är hälen alltid för stor och framför allt så går den upp för högt och skär in i senan ovanför hälen. De två bästa paren hitintills är La Sportiva Miura och Scarpa Reflex. För att få en tight fit måste jag ha stl 37 1/2 i Scarpan och stl 37 i Miuran, men då blir de väldigt korta och troligtvis väldigt smärtsamma att klättra i. Tyvärr upplever jag att utbudet av klätterskor inte är så stort. Ett större urval av dammodeller hade nog underlättat för att hitta skor för mina fötter. Sedan är min tå intill stortån längre än själva stortån vilket kanske också gör att jag har svårare att hitta skor som sitter bra. Jag vill i alla fall hitta ett par skor som är minst lika bra som mina förra, men det verkar svårt. Jag bor i Göteborg. Ska jag behöva sticka utomlands för att hitta bra skor?

Tacksam för alla tips
 
har du testat Scarpa Dominatrix? de har en ganska aggressiv design och sitter nog rätt tight. jag har provat Dominator och den satt som ett smäck på foten.

sen har ju evolve dammodeller, har hört gott om deras herrmodeller, men har tyvärr ingen info om damskorna.

jag och flera kompisar kör med MadRock New Mugen och är nöjda med den(förutom att jag upplever gummit som för hårt), dessa sitter riktigt tight på min fot utan att vara obekväma.

lycka till!
 
De två bästa paren hitintills är La Sportiva Miura och Scarpa Reflex. För att få en tight fit måste jag ha stl 37 1/2 i Scarpan och stl 37 i Miuran, men då blir de väldigt korta och troligtvis väldigt smärtsamma att klättra i.
Om det är den "vanliga" Miura du använt tidigare så kanske du ska prova dammodellen av Miura om det inte är den du redan provat.
 
Jag har ett par Scarpa Eclipse Lady till trad (och mest annars också) sedan har jag ett par Scarpa Dominatrix som sitter tightare. Av alla skor jag provat är det bara Scarpa som passar mina fötter, så eftersom du trivdes med Eclipse så kanske Dominatrix passar även dig!
 
Om din fot inte passar i dammodeller (du skrev din fot var längre än vad dessa erbjöd) kanske det mest logiska steget är att prova några herrmodeller? Eller är det något stort mode-tabu inom klättersporten?
 
Tack för alla bra tips! Nu ska jag ut och seriöst gå igenom utbudet av klätterskor i Göteborg. Jag återkommer med info om vad det blev.
 
Återigen tack för alla bra tips. När jag skrev första inlägget så var jag ganska inställd på att hitta en sko med lite aggressivare design. Vid lite närmare eftertanke så kom jag fram till att det nog inte är den typ av sko jag behöver, just för tillfället. Det är sommar, fint väder och egentligen vill jag ut och trad-klättra mer. Plus att jag inte hittat någon sko med aggressiv design som jag är riktigt nöjd med.

Efter att ha tittat runt och provat ganska många skor så fastnade jag för FiveTen Anasazi Verde. FiveTen Anasazi Verde och Evolve Quest är de två skorna som jag har tyckt varit de skönaste och bästa alternativen för tradklättring. Båda skorna funkar för mina långsmala fötter. Jag gillar snörningen som gör att jag kan dra åt skon ordentligt. Anledningen till att jag valde FiveTen var att den hade en stabilare sula, och den kändes bra när jag provade på väggen i butiken. Evolve tyckte jag inte gav något bra fäste utan jag gled av greppen när jag testade dem.

Vad det gäller Scarpa Dominatrix så har jag inte hittat den någonstans. Jag skulle gärna vilja prova den innan jag köper skor nästa gång. Jag har ju som sagt gillat Scarpa tidigare. Mad Rock New Mugen kändes inte bra på min fot. Vad det gäller Miura så var det den vanliga som jag testat. Jag gillade den förutom att den gick för högt upp i hälen. Skon satt därför åt på hälsenan istället för hälen. Skulle vara intressant att se hur dammodellen är. Har tyvärr inte hittat den heller.

För att svara på Cremytos fråga så har jag inga problem med att prova herrmodeller. Faktum är att de flesta skor jag provat är herrmodeller eller unisex. Jag har inte hittat så många rena dammodeller. Största skillnaden som jag upplever det mellan dam- och herrmodeller är att tåboxen är mindre och hälen är smalare och lägre på dammodeller, vilket oftast men inte alltid passar mina fötter bättre. Tror även att de generellt är smalare. Kanske finns det fler skillnader som jag inte känner till. Sedan har jag sett någon dammodeller med väldigt mjuk och sladdrig sula, vilket jag inte alls förstår syftet med.

Nu ser jag fram mot att testa vad mina nya FiveTen Anasazi Verde går för.
 
klätterskor för tjejer

Hej!

Hoppas att dina skor passar bra.

Vill bara tipsa om ett par suveräna ( i mitt tycke) tjejskor; Five ten Siren. De sitter som gjutet, har en underbar friktion och passar både inomhus och utomhus. Sulan är mjuk, men ändå tillräckligt hård för sprickor och lister. Gillar den starkt.
Ett minus är att sömmen släppte ganska snabbt framme vid tårna, detta har visserligen inte påverkat skornas funktion, men man tycker ändå att det skulle hålla bättre.

Själv ska jag köpa in La Sportivas Mythos women för längre tradturer i sommar :)

lycka till med all klättring!

anna
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
Swerun Livslängd på ett klättersele och klätterskor? Klättring allmänt 3
dmchris Klätterskor med tunnaste gummit? Klättring allmänt 0
duracellkanin Aggressiva Klätterskor Klättring allmänt 9
Hematomet Livslängd klätterskor Klättring allmänt 5
Shama Klätterskor Klättring allmänt 14
Bolg Klätterskor upphittade vid Häggsta Klättring allmänt 1
Climba Klätterskor? Klättring allmänt 7
Iggle Klätterskor med rak tåbox? Klättring allmänt 10
Morgan_R Klätterskor för dom med längre andra tå Klättring allmänt 7
jerklaren Klätterskor för breda fötter Klättring allmänt 3
ofranzen Hur små klätterskor för barn finns det? Klättring allmänt 7
Dordonii Behöver hjälp med klätterskor [Five Ten Coyote VCS] Klättring allmänt 3
a.lex Klätterskor Klättring allmänt 8
Raketglass Klätterskor upphittade vid Örnberget Klättring allmänt 0
e8mikael Någon som saknar ett par klätterskor? Klättring allmänt 0
aftonspecialist KLÄTTERSKOR FUNNA I HÄGGSTA, stockholm Klättring allmänt 0
Jennsa Stinkande klätterskor, hur göra? Klättring allmänt 13
diHib Reparera klätterskor? Klättring allmänt 6
magwo Förstora/förlänga för små klätterskor? Klättring allmänt 4
Sanna H Billiga klätterskor!! Klättring allmänt 3
Thavox För trånga klätterskor Klättring allmänt 9
Mike C Klätterskor med hård sula? Klättring allmänt 7
fling Vad göra med en säljannons för klätterskor? Klättring allmänt 2
Maurits Klätterskor upphittade på Tjörn Klättring allmänt 0
Sim Mina Klätterskor? Klättring allmänt 0
Kvamme Hjälp! klätterskor, passform? Klättring allmänt 12
Linus_S Omsulning Klätterskor Klättring allmänt 1
sladdis Scarpa klätterskor i sverige? Klättring allmänt 17
acis köpa klätterskor runt örebro, Karlstad? Klättring allmänt 11
nax Klätterskor Klättring allmänt 9
mo9jan Tester av klätterskor? Klättring allmänt 11
Massse köpa klätterskor från utlandet online Klättring allmänt 3
pecall Klätternostalgi: 20 frågor om gamla klätterskor Klättring allmänt 23
Ubbe75 Omsulning klätterskor? Klättring allmänt 3
Utsikten_Ed Klätterskor..... Klättring allmänt 15
gustafbohman glömda klätterskor vid skeviks grottor Klättring allmänt 0
Avslutat100 Sköna klätterskor efterlyses! Klättring allmänt 4
Mr.Brett Omsulning av klätterskor i Sthlm Klättring allmänt 2
fson Vilka klätterskor? Klättring allmänt 5
christofferv slitna klätterskor Klättring allmänt 7
L.S Omsulning klätterskor Klättring allmänt 6
7B7CC Klätterskor - omsulning Klättring allmänt 4
Reef Klätterskor Klättring allmänt 4
trebgod Borttappade klätterskor Klättring allmänt 0
d99majo Klätterskor Klättring allmänt 8
matmat Hyra klätterskor i GBG? Klättring allmänt 3
Ix Klätterskor Klättring allmänt 6
Adventure-Cilla STINKANDE klätterskor Klättring allmänt 26
ÅSIS Borttappade klätterskor Träskbergen Klättring allmänt 0
grawin Glömda klätterskor vid Vårdberget den 8 maj Klättring allmänt 0

Liknande trådar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!