Kajakturer i Nya Zeeland?

Söker tips på havskajakturer och uthyrare i NZ. Har du några? Både nord och sydön är intressanta.
 
Jag var på Nya Zeeland -96 men tog ttyvär inte tillfället i akt att havspaddla något då. Jag tror däremot att det erbjuds fantastisk paddling på ett flertal ställen. Vad jag såg finns arrangörer uppe i Bay of Island på nordön och på norra spetsen av sydön, Nelson bland andra ställen, men då uteliv-turismen är så utbredd som den är på Nya Zeeland kryllar det förmodligen av kompetenta kajakarrangörer på öarna. Jag har med andra ord inga konkreta exempel, kolla i Lonely Planet så finns där en rad kajakuthyrare/arrangörer. Att ta mig till Nya Zeeland för att paddla i skärgården på norra sydön och nere i fjordlands står defenitivt högt upp på min önskelista.

Ha en riktigt bra tur.

Tobias
 
Abel Tasman National Park!

Hej Patrik!

Jag var på NZ i julas och vi var i Abel Tasman National Park på norra Sydön och paddlade. Det kryllar av kajakuthyrare i Motueka som ligger i kanten av parken. Man kan hyra kajaker och paddla själv eller med guide, man kan paddla från Motueka och bli hämtad i parken eller få kajakerna hämtade och vandra tillbaka, allt är möjligt. Otrolig miljö med pälssälar och andra däggdjur och fantastiska sandstränder. Här är några länkar som dök upp när jag sökte på "Abel Tasman Sea Kayaks".

Använd solskyddsfaktor mega++ , solen, vattenreflektionerna och ozonhålet kan göra dig till en Crayfish annars (om du har "lite pengar över" kan du med fördel äta en Crayfish dock, god men dyr).

Fredrik

http://www.kayaktours.co.nz
http://www.seakayaknewzealand.com
http://www.seakayaknz.co.nz
http://www.seakayakingnz.com
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.