Hur stor plats tar tex sjökort för mälaren?

Hej, tänkte höra om ni har någon koll på hur stora "bildfilerna" är som man tankar in i ett gps minne? Klurar på hur mycket minne jag kan tänkas behöva...

Ta tex mälaren, hela mälarens sjökort. Hur mycket minne tar det att tanka in detta? Vet ej om mälaren finns i Bluechart, men isåfall får ni gärna berätta det.

En annan grej jag undrar är vilka handburna som tex har compact flashkort el liknande?

Mvh Pher
 
Bluechart Mälaren

Jag har en kompis som köpte en Garmin 182C och Bluechart över Mälaren, Stockholm och Åland(?) i fjol. Men förmodligen är han i likhet med dom flesta segelbåtsägare jag känner ute och seglar just nu, så det är svårt att kolla, men jag ska göra ett försök i kväll.

Beträffade täckning för Bluechart så här mycket finns med på ”Mälaren” i år http://shop.garmin.com/cartography/...tails.asp?L=EN&CD=011-00824-04&RP=ATL-EU025-4

Har för mig att min hans Bluechart har ett mycket större täckningsområde än länken ovan.


Per Brune
 
Fint, vore snällt. Ja de flesta kanske befinner sig i Sandhamn nu eller är på väg.

Du en fråga angående Garmin 60C. Extern strömförsörning finns det ingång för det eller måste man göra någon specialare via data ingången?

Mvh
 
Mälaren

Via telefon har jag fått uppgiften Mälaren inklusive Ekoln, Södertälje kanal och en bit av Stockholm är 2,55 MB från fjolårets Bluechart. Det kan vara andra storlekar (mindre) på sjökorten i år. På den norska sidan http://www.gps.no/forum har det diskuterats storlek och noggrannhet på årets Bluechart. Om jag fattat det hela rätt har det försvunnit en del detaljer på årets Bluechart (i Norge)

Extern spänningsmatning sker via samma kontakt som seriekommunikationen. Kontakter och färdiga kablar köper man billigast på http://www.clover.se Men inte oväntat har dom semester för tillfället.

Per Brune
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.