Hur lång tid?

Hur lång tid skulle det ta på ett ungefär att cykla ner till Spaniens sydkust (via småvägar!)? Inget exakt ...bara någon sorts uppskattning....+ någon som grt detta?
<3
 
Variablerna som gäller för dig håller du ju inne med. Därför blir det svårt att svara dig. Cykelvana, lust att titta på och snirkla dig fram, behov av vilodagar etc. Men räkna med mellan 6-8 timmars effektiv cykeltid och hur fort du cyklar hemmom med rätt packning. Som vanligt brukar man hinna längst på ett visakort och två reservslangar. All last därutöver bromsar fart och ork över backar och berg.
Tältare brukar cykla kortare sträckor än sängsovare etc.
Även om orken ökar med tilltagande träning så brukar farten vara tämligen konstant utom i nedförsbackarna, men den lägesenergin skall först errövras med mycket trampande på mormorsväxlar i låg hastighet.
 
men ville ju bara ha ett ca svar.. :p
max/min på ett ungefär...
menmen ok....ca 4-6 h cykling/dag med hund, med packning för överlevnad.
 
En normaldos på cykel är runt 100 km. Med vilodagar tar det ca 6 - 8 veckor att dribbla sig ner till Gibraltar. Tuffaste avsnittet på resan är Spanien som bjuder på många kuperade avsnitt.

Följer du "Route du vin" i Franska Alsace och fortsätter söderut genom Rhonedalen får du en vacker och behaglig resa genom Frankrike. Har du gott om tid och starka benmuskler ska du testa spanska atlantkusten med Baskien, Cantabrien, Asturien och Galicien. Många tuffa uppförsbackar men värt varenda svettdroppe.

Du kan följa "El Camino de Santiago" genom norra Spanien till Santiago de Compostela och vidare mot Porto och Lissabon, så hittar du billiga härbärgen hela vägen. Skaffa ett Credential
i början av leden, typ i franska Irun eller i San Sebastian, så kan du utnyttja detta billiga boende.

Spanska Kastillien de la Mancha påminner mer om ett vindpinat spenatland, så ta gärna en omväg runt detta ner till Andalucien.

Lycka till!
/Anders Forselius
www.bikingviking.se
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.