• Ny regel: forumen är till för diskussion, frågor och annan typ av interaktion mellan medlemmar - inte för att ha som ett privat "åsiktsflöde".
    Den som startar en tråd måste själv skriva ett tydligt första inlägg som lägger grund för trådens diskussion, frågeställning eller dylikt - och skall sedan även själv deltaga i tråden man startat. Alla våra regler finns här
  • Tyvärr hade vi ett databashaveri i söndags eftermiddag, som ledde till att vi tvingades läsa tillbaka säkerhetskopia - därför kan en del inlägg och annat som lades in söndag morgon/förmiddag saknas.

Hur är det med snö i Storulvån?

Någon som nyligen har varit i Storulvån och gått uppför och åkt nerför. Har hört lite blandade rapporter därifrån sedan tidigare veckor om snöläget. Allt ifrån Ok till väldigt lite snö.

//John
 
Det är helt ok med snö. Lite mindre än normalt, men det räcker och blir över för att åka skidor. Dock har det tidigare varit hårt före. Nästan extremt hård snö. Senaste dagarna har det kommit 10 cm snö. Var fint igår. Tyvärr blåser det ganska mycket just nu, har man otur blir det lite vågigt på ytan? Var i Sylarna över dagen igår. Där är det riktigt bra med snö, även hela vägen dit från Storulvån.
 
Definitivt inget pow. Gillar du skating åk upp men just nu är det hårt och bitvis isfläckar sen vinden drog förbi igår kväll.
 
Gjorde en topptur på sönner tväråklump igår. Aldrig sett så lite snö på den och omkringliggande fjäll så här års , det såg ut som det kan göra i maj. Nog går det att åka skidor ännu en tid dock. Den snö som fanns var som ovan påpekats stenhård. Nedfärden blev således en åkning på räfflad betong mellan barfläckar och stenpartier. Knallade upp på getryggen därefter, aning bättre där av nån anledning, men ändå tämligen lite och hård snö.
 
Fredag, lördag, söndag

Getryggen och Sönner i fredags; Växlande, mest soligt, några minus och några sekundmeter.Varierande på ostsidorna. Det hade drivit in snö, så med lite letande var det helt OK.

Storsnasen i lördags; Tvåsiffrigt minus på fm, växlande sikt och småblåsigt. Helt OK på ostsidan och ner i grytan söderut. Förvisso fostrande på sina ställen. Åkningen åt andra håll kan nog beskrivas som "intressant och njurbälte rekommenderas".
Söndagen bjöd på plusgrader och en blandning av snö och regn, med snöförhållanden därefter.

Sammanfattningsvis så var jag positivt överraskad. Trodde det skulle vara skit. OK, det är inte mjuk och fin vårskidåkning eller knädjupt puder. Det är fjällen med alla sorters snö i ett åk. Kan hålla med om att det var väldigt lite snö på många ställen och att det ser ut som slutet på säsongen snarare än mars. Försiktighet och uppmärksamhet för att undvika grundstötningar rekommenderas.

Nu är iofs en dag på skidor definitionsmässigt en bra dag, men nog var det värt resan från Västerås.

sök på hashtag #Storsnasen eller #ÖrnJårTörns så kanske det blir nån bildträff
 
Någon som känner till snöläget vid Storulvån? Mycket/lite snö? Isigt/vindpackat/puder? Främst intresserad av Getryggen o Tväråklumparna.
 
Du kan gå in på Instagram och söka på STF Storulvån så får du flera dagsaktuella bilder. Du kan ju fråga skidåkarna som tagit bilderna om vad de tycker!
 

Liknande trådar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook