Grottor i Falun/Borlänge?

Är extrem nybörjare inom grottriket men finns det fler grottor än den lilla mellan norr om Bjursås mot Rättvik och den i Amsberg-Borlänge. För att man ska åka till små grottor bör ju inte avståndet vara alltför stort.
 
Många grottor

Det finns många grottor i Dalarna. Vi hade en skrift hemma som hette "grottor i kopparbergs län" och där var säker 50 grottor beskrivna, många i trakten kring Falun-Borlänge. Kolla med Sveriges speleolog förbund (http://www.speleo.se/). Tyvärr har jag inget konkret att komma med...
 
Grottor

Hej

Det finns några få grottor i området men tyvärr inget som är riktigt intressant. Jag tror den längsta är 7 meter... Det finns dock en hel del gruvor (ca 300st i Borlängetrakten) att besöka om man är laggd åt det hållet..

Är du intresserad av att prova gruvor så hör gärna av dig. Vi är ute och kryper/klättrar nästan varje helg.

/Daniel Karlsson
Baggbodykarna
daniel.karlsson@gothes.se
 
Storön i Ösjön

På Storön i Runn utanför Ornäs finns en blockgrotta att krypa och kravla i. Inga stora sensationer men ändå intressant.
Hälsningar Islägg
 
SSF (Sveriges Speleolog-Förbund) gav ut en katalog över grottor i Svealand 1990. Däri ingår givetvis Dalarna. Då (1990) var 45 grottor kända i Dalarna (Kopparbergs län).

SSF har en ”bokhandel”, Nedåt, där även ickemedlemmar kan köpa böcker, t.ex. grottkatalogen över Svealand. Gå in på http://www.speleo.se och klicka på Service så hittar du en länk till Nedåt. Som medlem har du rabatt, och en mer uttömmande förteckning av vad som finns att köpa finns i varje nummer av medlemstidningen Grottan. Vill du inte bli medlem kan du köpa från Nedåt ändå. Kontakta Nedåt bara, så löser det sig.


Hälsningar

L-G
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.