Gratiskartor för vandringar?

Hej,

Finns det någon sida som har bra kartor att ladda ner eller skriva ut ifrån som är gratis?

Menar typ som på eniro eller hitta fast något bättre...lite som en orienteringskarta eller liknande..som är bra för vandringar?

Tacksam för tips
 
Vart ska du vandra? är det utanför Borås eller i trakterna runt Islamabad?

Det är ju så att bra kartor kostar...men det är ju lite beroende på vad det är du vill se..
 
För Norge finns det godtur.no som har väldigt bra kartor som också går att ladda ner som pdf. Har du tillgång till en bra färgskrivare och en lamineringsmaskin kanske de skulle gå att använda utomhus, annars är väl problemet att hemmatillverkade kartor inte håller så bra, eller blir oläsliga därför att vanliga hemmaskrivare har för dålig upplösning.

Nån som vet om det finns nåt liknande för Sverige?
 
OpenStreetMap

http://www.openstreetmap.org/ är ett ständigt växande projekt. På många ställen i världen har dessa kartor höjdkurvor och annan topografisk information.

FInns också andra garminkompatibla fria kartor som både kan användas i GPS och för utskrift.

Enirokartorna har bra höjdkurvor och en del stigar men är inte lika detaljerade som orienteringskartor.

Google Earth och Google maps har ofta bra kartor och eller flyg/satellitbilder.

Många svenska kommuner har utmärkta GIS-kartor på sina hemsidor.

Var vill du vandra?

Thure
 
Hej, tack för svar!

Tänkte framförallt för sverige...Gbg-trakten..t ex Risveden, Svartedalen....men även runt t ex Borås.

Den där skånekartan såg bra och lättanvänd ut t ex...
 
Använd kartan på Geodataportalen

Hej,
Här är ytterligare en användbar karta. Gå in på Geodataportalen www.geodata.se och öppna sen Geodataportalen via knappen till höger på sidan. Det är helt fri inloggning.
Väl inne i portalen så finns det en bra karta som täcker hela landet och där man kan zooma in till Fastighetskartans skalområde. Genom att minimera sökfönstret och resultatfönstret så får man ett större utsnitt av kartan.
Om man sätter sig in i hur portalen fungerar så kan man själv lätt komplettera kartan genom att lägga på en stor mängd valfria tematiska skikt från olika myndigheter.
Man kan även visa fastighetsgränser på kartan eller byta kartan till ortofoto om så önskas. Man kan visa senaste ortofoto i vanlig färg eller i infraröd färg om man är intresserad av att tolka vegetation. Det går även att göra ortofotobilden transparent så att man kan se den bakomliggande kartan genom bilden.
Det finns alltså massor av finesser i portalen, men det är lite knepigt att lära sig allt. Ett bra sätt är att titta på de instruktionsfilmer som man hittar på www.geodata.se
Lmlyset
 
Länskartor var ju kanon...frågan är bara hur man får en bra utskrift från den?? Går det inte att förhandsgranska på något vis?

Lantmäteriet var också bra men frågan är om det går att få en stor karta och hur man skriver ut?
 
Kartsök och ortnamn är bra, men kan bli bättre...

Jag gillar "kartsök och ortnamn". Där kan man välja Fjällkartan (om det är till fjällen man vill)

http://kso.lantmateriet.se/kartsok/...ord=&placeName=&zoom=5&mapType=kd:fjallkartan

Jag håller med om att tjänsten Kartsök och ortnamn (http://kso.lantmateriet.se/kartsok/kos/index.html) är bra i många fall. Den går dock inte att zooma in lika långt som kartan i Geodataportalen (www.geodata.se). I Kartsök och ortnamn når man en nivå där t.ex. flera byggnader fortfarande representeras med en symbol. I kartan på geodataportalen når man en inzoomningsnivå där alla byggnader redovisas med verklig form och läge.

Den som väntar på nåt gott får ibland vänta länge...men det pågår faktiskt ett arbete inom Lantmäteriet för att inom en inte allt för avlägsen framtid skapa en publik karttjänst av modernt snitt där det ev. även kommer att finnas en utskriftsmöjlighet. Några detaljer är inte klara i skrivande stund men jag lovar att återkomma med info när dimman lättar...
Lmlyset
 
Länskartor var ju kanon...frågan är bara hur man får en bra utskrift från den?? Går det inte att förhandsgranska på något vis?

Lantmäteriet var också bra men frågan är om det går att få en stor karta och hur man skriver ut?

På Länskartorna finns det ju en utskriftsfunktion där man skrivet ut till en PNG bild
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
filto338 Gratiskartor var? Navigering 2

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...