Göteborg Running Club

Vill dela med mig lite av vad vi gjorde i Tisdags. Kolla gärna på hemsidan för mer information. :)



Meterologerna ljög inte när de sa att det skulle bli 25 grader! En stor skara på 43 personer lockades ut av det fina vädret för att springa GRCs Tisdagsträning. Väldigt kul att se så många på plats! Efter en kort genomgång av passet påbörjade vi uppvärmningen på 2500 meter. Vi utlovade 5.30 tempo i täten och under 6.00 längst bak i ledet.


Löpskolning
Väl framme gick vi igenom löpskolningen för dagen. Vi började med en kombinerad skipp/slow-skipp vilket innebär att vi springer med höga knän och sedan växlar tempo till gång med höga knän.

Tripping vilket betyder att vi joggar med dynamik i vaden.

Back kick som är jogg med hälen upp mot rumpan.

Skipping/tripping-kombo för koordinationen vilket genomförs genom att man byter ut var fjärde trippingsteg mot ett högt knä.

Preussersteg, aka Ravelli vilket betyder att vi sätter i foten en bit framför kroppen för att sedan hålla oss på framfoten när vi med raka ben driver steget framåt.

Sist ut blev en till tripping samt sidohopp.



Intervaller
Vi började i Björngårdsbacken, vilken är 250 meter. De första två fullfartsintervallerna inledde med en maratonövning. Man står på ett ben med knät i höjd med höften under 30sekunder, innan löpningen börjar. Sista intervallen påbörjades utan övning men avbröts halvvägs för 20 stycken utfall, innan det var dags att jaga toppen.
Sedan följde ca en kilometers medlutslöpning för att nå trapporna som var nästa mål. En frekvensövning där man trampar på alla trappsteg samt en fartövning där det är långa steg som gäller. Värmen till trots så var alla jätteduktiga och kämpade mycket bra!
Sista övningen för dagen blev den numera klassiska kombinationsövningen som inleds med 20 stycken grodhopp (ass to the grass som det kallas) och sedan ca 300 meter intervall i motlut.

Sista reflektionen för dagen blir självklart… vilket gäng!!! Ni ger verkligen järnet lyfter upp gruppen med härliga applåder och hejarop!


Ps. nästa vecka kör vi som vanlig klockan 18 från Linnéplatsen. Vi kommer även köra ett introduktionspass som börjar från Pliktalekplatsen ca 19.10 (till 20.00) och på detta passet är de som håller runt 6.30-7.30 tempo hjärtligt välkomna. Tipsa gärna era vänner om detta!


// Johan & Samir
www.facebook.com/GoteborgRunningClub
info@goteborgrunningclub.se
0707 963 517
 

Bilagor

  • bild-6.JPG
    bild-6.JPG
    196.3 KB · Visningar: 501
Senast ändrad:
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
MicaelaG Running for change i Göteborg! Löpning 0
sir Toby Terränglöpning i Göteborg Löpning 8
federico Trail running skor som smärtar tårna Löpning 6

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.