Göra rent vattensäckar

Känns som en vattensäck bör göras rent hitta
detta hos http://www.ortlieb.de

How can I clean and sterilize waterbags on the inside?
We recommend tablets for artificial dentures such as "Steradent", "Kukident" or "Corega Tabs" for cleaning your waterbag inside. You can also use water disinfection tablets such as "Micropur".

Fråga : var köper man sådana saker ....
 
Tandprotesmedlen har säkert en viss "skräplösande" effekt, även om jag aldrig hört talas om användning i detta dessa sammanhang. Bör dock helst kompletteras med mekanisk rengöring ("gnugga" vattensäcken försiktigt, mjuk borste e.dyl.) för att alger mm. ska lossa. Klor bör nog till för att ta död på mikroorganismer. Då går det utmärkt att använda Klorin i spädning 1/4 dl till 10 liter vatten. Fyll med lösningen och låt stå någon timme. Skölj noga efteråt. Rekommenderas bl.a. till vattentankar på fritidsbåtar.
 
Snusk!

Lade någon märke till att ett av protesrengöringsmedlen hette "Kukident"? En tjej i min studentorkester köpte ett tub Kukident under vår turné i Tyskland i somras bara för skojs skull ("hmmm, skall användas för att rengöra det som förs in i munnen" *hysteriskt skratt*). Ryktesvis finns även "Fitident" för fixering av protesen...
 
Micropur

Jag var på en ”minimässa” i går och där hade dom Micropur till Katadyn filter http://www.katadyn.ch så jag passade på att fråga. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad firman heter, men eftersom dom också hade SOG bör Micropur gå att beställa på något ställe som säljer SOG. Jag vet i alla fall numera var jag kan få tag i Micropur.

Per
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Kroppefjäll Göra rent Katadynfilter? Utrustning allmänt 0

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.