Förvaring av torkad mat under vandringen

Är det någon som vet om man kan förvara torkade matvaror i samma påse medans man är ute?

Jag vet att man inte får blanda kött och övrigt i alla fall men kan man blanda allt utom kött ?
 

avslutad210712

Gäst
Jag gör portionspåsar där jag blandar ner allt dvs även kött, fisk, kyckling. Har inte haft några problem men det är väl för att jag är som humlan.
 
Det ska inte vara några problem att blanda allt. Om maten är rätt torkad så handlar det bara om att hålla den torr.

Men sen är det ju så att olika torkade ingredienser behöver olika blötläggningstid för att få tillbaka sin rätta konsistens, så är man kräsen när det gäller konsistensen så rekommenderas separata påsar.

Det KAN vara vettigt att lägga maten i papper (små papperspåsar eller kuvert man viker ihop själv) innan man lägger den i plastpåse eftersom pappret då fångar upp en del fukt som annars skulle sugas upp av maten.
 

avslutad210712

Gäst
nermander; sa:
Men sen är det ju så att olika torkade ingredienser behöver olika blötläggningstid för att få tillbaka sin rätta konsistens, så är man kräsen när det gäller konsistensen så rekommenderas separata påsar.

Har märkt att kålrot kräver lite längre blötläggning och om den fått ligga för kort tid så ger den ett rätt intressant tuggmotstånd *L*.

nermander; sa:
Det KAN vara vettigt att lägga maten i papper (små papperspåsar eller kuvert man viker ihop själv) innan man lägger den i plastpåse eftersom pappret då fångar upp en del fukt som annars skulle sugas upp av maten.

Ett klart bra tips.
 
avslutad210712; sa:
Har märkt att kålrot kräver lite längre blötläggning och om den fått ligga för kort tid så ger den ett rätt intressant tuggmotstånd *L*.

Blötläggningstiden borde bero på tillagningen före torkningen också. Torkar man rotmos så borde knappast blötläggningen bli lika lång.
 
Det handlar nog mycket om ytan. Finfördelat material ger stor yta och fukten tränger in fortare.

Man borde alltså kunna göra olika storlek på olika livsmedel beroende på hur fort de återfår sin konsistens. Tröga grejer gör man pyttesmå bitar av och snabba grejer kan vara större.
 

avslutad210712

Gäst
KLAGER; sa:
avslutad210712; sa:
Har märkt att kålrot kräver lite längre blötläggning och om den fått ligga för kort tid så ger den ett rätt intressant tuggmotstånd *L*.

Blötläggningstiden borde bero på tillagningen före torkningen också. Torkar man rotmos så borde knappast blötläggningen bli lika lång.

Problemet är bara att min fisksoppa blir så trist med rotmos istället för kålrotsbitar *L*.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
jokkjim Tips på hållbar förvaring av mat på turen. Friluftsmat 0
Klang Förvaring av ungstorkad mat Friluftsmat 3
Förvaring av pulvermat... Friluftsmat 6
vincentt Torkad frukt, bär, etc... som inte ser ut som "torkat". Friluftsmat 4
Leya Köpa torkad mat i lösvikt Friluftsmat 8
Brankenfnatt Recept på torkad middagsmat Friluftsmat 4
Askel Hållbarhet på torkad, vakuumförpackad och sedan fryst Friluftsmat 6
Caminista Proteinrik torkad mat? Friluftsmat 32
Arnout Återfukta torkad mat. Tips? Friluftsmat 8
Lasse Be Torkad mat och vikt Friluftsmat 3
Polarnatt Uppblötning av torkad mat Friluftsmat 12
RBG Hållbarhet på torkad köttfärs? Friluftsmat 17
sofiah torkad Quorn? Friluftsmat 8
Kroppefjäll Torkad mat från 1985 Friluftsmat 40
Lennyosd Torkad köttfärs Friluftsmat 30
pajaro Torkad mat? Friluftsmat 29
hannulan Näringsinnehåll i torkad mat Friluftsmat 2
millimeter Torkad svamp Friluftsmat 40
Humran Utvärdering av torkad mat Friluftsmat 0
peter1959 Torkad kycklingfilebitar ? Friluftsmat 18
mipert Torkad maskrosrot kostar 560 kronor / kg Friluftsmat 4
päeng torkad renbog Friluftsmat 6
Kamvandrare me´skavssår Recept på suovas - rökt, saltad renstek...och torkad Friluftsmat 0
Linda D Blötläggning av torkad mat Friluftsmat 6
apanna Torkad mat till barn Friluftsmat 4
Boel Olin Torkad quorn i bitar? Friluftsmat 10
Mi Torkad mat på postorder Friluftsmat 0
T.Setterborg "torkad" mat...? Friluftsmat 15
puttepatrik77 torkad mat, Friluftsmat 11
jjjjy66 Hållbarhet på torkad köttfärs? Friluftsmat 4
jharmala Russin eller torkad frukt som vandrargodis? Friluftsmat 36
lejon Efterlysning-recept på torkad köttfärs! Friluftsmat 7
-Patric- torkad kölling Friluftsmat 7
humbug Fett i torkad mat? Friluftsmat 7
O torkad fisk Friluftsmat 3
Kvantmekanikern Billigt och bra alternativ till torkad mat? Friluftsmat 3
Jätte Micke Torkad mat, hur? :-) Friluftsmat 27
pebu Receptförslag torkad mat Friluftsmat 5
Nyman Var hittar man torkad frukt/grönsaker/kött Friluftsmat 4
jessie torkad frukt Friluftsmat 2
MadMonthicebeer Intresse för "premium" frystorkad mat Friluftsmat 13
vandrafjäll När det krävs över 4000kcal/dag. Är det möjligt? Friluftsmat 70
Snödrivan Näring i mat efter torkning osv Friluftsmat 22
fonkymon Konserver/mat till stugvandring Friluftsmat 12
Storsorgen Plenny Pot XL Friluftsmat 0
Livetiskuggan Frysa mat Friluftsmat 7
Bra Mat För Magen Friluftsmat 17
Fjorr Packa om frystorkad mat till mindre plastpåsar? Friluftsmat 28
HjälpAttVäljaStormkök [Hjälp] Tips på stormkök för 1-2 personer? Friluftsmat 36
Silver Fang Vad för mat till stormkök Friluftsmat 10

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...