Förvaring av torkad mat under vandringen

Är det någon som vet om man kan förvara torkade matvaror i samma påse medans man är ute?

Jag vet att man inte får blanda kött och övrigt i alla fall men kan man blanda allt utom kött ?
 
Jag gör portionspåsar där jag blandar ner allt dvs även kött, fisk, kyckling. Har inte haft några problem men det är väl för att jag är som humlan.
 
Det ska inte vara några problem att blanda allt. Om maten är rätt torkad så handlar det bara om att hålla den torr.

Men sen är det ju så att olika torkade ingredienser behöver olika blötläggningstid för att få tillbaka sin rätta konsistens, så är man kräsen när det gäller konsistensen så rekommenderas separata påsar.

Det KAN vara vettigt att lägga maten i papper (små papperspåsar eller kuvert man viker ihop själv) innan man lägger den i plastpåse eftersom pappret då fångar upp en del fukt som annars skulle sugas upp av maten.
 
nermander; sa:
Men sen är det ju så att olika torkade ingredienser behöver olika blötläggningstid för att få tillbaka sin rätta konsistens, så är man kräsen när det gäller konsistensen så rekommenderas separata påsar.
Har märkt att kålrot kräver lite längre blötläggning och om den fått ligga för kort tid så ger den ett rätt intressant tuggmotstånd *L*.

nermander; sa:
Det KAN vara vettigt att lägga maten i papper (små papperspåsar eller kuvert man viker ihop själv) innan man lägger den i plastpåse eftersom pappret då fångar upp en del fukt som annars skulle sugas upp av maten.
Ett klart bra tips.
 
zebulah; sa:
Har märkt att kålrot kräver lite längre blötläggning och om den fått ligga för kort tid så ger den ett rätt intressant tuggmotstånd *L*.
Blötläggningstiden borde bero på tillagningen före torkningen också. Torkar man rotmos så borde knappast blötläggningen bli lika lång.
 
Det handlar nog mycket om ytan. Finfördelat material ger stor yta och fukten tränger in fortare.

Man borde alltså kunna göra olika storlek på olika livsmedel beroende på hur fort de återfår sin konsistens. Tröga grejer gör man pyttesmå bitar av och snabba grejer kan vara större.
 
KLAGER; sa:
zebulah; sa:
Har märkt att kålrot kräver lite längre blötläggning och om den fått ligga för kort tid så ger den ett rätt intressant tuggmotstånd *L*.
Blötläggningstiden borde bero på tillagningen före torkningen också. Torkar man rotmos så borde knappast blötläggningen bli lika lång.
Problemet är bara att min fisksoppa blir så trist med rotmos istället för kålrotsbitar *L*.
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
jokkjim Tips på hållbar förvaring av mat på turen. Friluftsmat 0
Klang Förvaring av ungstorkad mat Friluftsmat 3
Förvaring av pulvermat... Friluftsmat 6
vincentt Torkad frukt, bär, etc... som inte ser ut som "torkat". Friluftsmat 4
Nosse Torka konserverad majs? Friluftsmat 12
Leya Köpa torkad mat i lösvikt Friluftsmat 8
statemachine Torka bär/göra bärpulver Friluftsmat 7
Brankenfnatt Recept på torkad middagsmat Friluftsmat 4
såg Var är det som är dyrast frystorkat eller det man torkar själv? Friluftsmat 28
skutviken Torka kassler Friluftsmat 9
Skogskungen Går det bra att torka nötfärs ävrn fast den varit frusen? Friluftsmat 3
Askel Hållbarhet på torkad, vakuumförpackad och sedan fryst Friluftsmat 6
seasteel Torka hemmalagat potatismos? Friluftsmat 9
Caminista Proteinrik torkad mat? Friluftsmat 32
Virrhönan Torka fläskfilé Friluftsmat 6
lokatten Torka fetaost, fråga Friluftsmat 3
lokatten Torka kött, fråga Friluftsmat 25
pysen78 Tips: Torkade sojaprodukter Friluftsmat 3
tlundberg Stycktorkade ingredienser vs torkade färdiga måltider Friluftsmat 12
Arnout Återfukta torkad mat. Tips? Friluftsmat 8
KLAGER FDA varna för torkat kött till husdjur Friluftsmat 3
Immo Torka kött temperatur? Friluftsmat 13
danordgren Att torka flera saker samtidigt? Friluftsmat 1
Lasse Be Torkad mat och vikt Friluftsmat 3
magnusk750-2 Torka sylt? Friluftsmat 25
Gusram Behöver man torka frystorkade ärter? Friluftsmat 10
josia Torka kokt kött Friluftsmat 7
Darkblack Torka djupfrysta kantareller? Friluftsmat 8
everest4ever torka mat Friluftsmat 12
Henkes torka vildsvinsfärs? Friluftsmat 16
josia Torka djupfrysta grönsaker Friluftsmat 8
Lasse Be Torkat Friluftsmat 3
fjallenv34 Torka kött Friluftsmat 10
Polarnatt Uppblötning av torkad mat Friluftsmat 12
RBG Hållbarhet på torkad köttfärs? Friluftsmat 17
sofiah torkad Quorn? Friluftsmat 8
grodanbolle Torka skinka? Friluftsmat 11
Kroppefjäll Torkad mat från 1985 Friluftsmat 40
hallonraden torka avocado Friluftsmat 4
Lennyosd Torkad köttfärs Friluftsmat 30
MarcusPantani Torka mat med Evermat Friluftsmat 3
Lasse Åbom Torka mat i varmluftsugn Friluftsmat 3
Mjateznik Torka hemma "how-to" Friluftsmat 10
hannulan Torka mat som innehåller mjölkprodukter Friluftsmat 5
pajaro Torkad mat? Friluftsmat 29
Beat it Torka räkor? Friluftsmat 16
Mattias1981 Torkat kött småprickigt?? Friluftsmat 18
Tobias.Åsman Torka kött Friluftsmat 3
hannulan Näringsinnehåll i torkad mat Friluftsmat 2
macher Torka blodpudding Friluftsmat 9

Liknande trådar