Förlänga regnjacka?

Har nyligen köpt en lätt regnjacka OR Helium II som är bra men lite kort i ryggen, det blir lätt en glipa mot byxorna (Itab packaway) när jag böjer mig fram. Funderar på att föränga jackan ca 15cm med enn"kjol" limmad på insidan i nederkant på jackan. Tänkte mig PU-belagd nylon, http://www.extremtextil.de/catalog/Nylon-210den-PU-coated-130g-qm::184.html för att slippa sy så limmar jag med textillim och förstärker med tejp http://www.extremtextil.de/catalog/Seamtape-for-3-layer-fabrics-22mm::862.html. Vad tror ni om det? Kommer det att hålla? Alternativet är att förlänga byxorna med typ en bib som den här fast kortare http://www.outnorth.se/houdini/fusion-powder-gaiter.php? Men det verkar lite mer komplicerat.
 
Jo kanske måste sys för att hålla. Hm byxorna är ju billigare men det verkar lite mer komplicerat.
 
Jo kanske måste sys för att hålla. Hm byxorna är ju billigare men det verkar lite mer komplicerat.

Dela midjebandet i sidsömmen, sprätta bort nätet och sy på en förlängning därifrån. Sticka på en slejf och ett par hängsleknappar i mitt bak och på framstyckena, så har du ett par hängslebyxor som är lätta att ta på och av.

Ett exempel, om än något annorlunda. Slejfen kan du göra med band och bandlås, helst ett någorlunda elastiskt band då. Det är bara ett halvt idjeband, som är höjt, som du ska göra. Eller lej bort det.

highrise2.jpg
 
Låter ju bra! Vad tror du om materialvalet? Finns det någonstans att handla sådant i Stockholm eller får man beställa?
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.