• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Fördelningen väg/stig på Skåneleden

Jag har planer på att gå den norra delen av skåneleden som kallas "Kust till kust". När jag tittade på dragningen på kartan så verkar det som att man får gå ganska mycket på platta vägar istället för på vindlande stigar. Dels tycker jag att det är tråkigt och dels så får jag lättare ont i fötterna och ryggslutet.
Ni som har gått den sträckningen, vad säger ni? Är det mycket vandring på väg?
 
Nyfiken som jag är så kollade jag friluftskartan på https://www.hitta.se/kartan!~56.367...xtJ/tileLayer!l=2/geocode!l=56.37049:13.80176 på sträckningen från Sölvesborg via Osby och Hallandsåsen till Ängelholm. Verkar vara betydligt mera stig än på sydligare delar av Skåneleden. Kan det vara typ 50% stig och resten mestadels grusvägar / skogsvägar?

Östliga delen kanske har lite mera stig?
Finns nog en hel del färdrapporter i bloggar och liknande om du letar https://liljasaventyr.wordpress.com/2015/11/08/skaneleden-kust-till-kust/

Thure
 
Japp, jag har frågat Skåneledens kontor men de visste inte.
Jag valde sträckningen "kust till kust" just därför att den verkade ha mest stig/skog. Först tänkte jag först gå förbi Söderåsens nationalpark men då verkade det bli ännu mera väg och mindre skog. Jag får söka vidare bland folks bloggar.
 

Logga in