Fodrade stövlar

Jag funderar på att skaffa ett par vinterfodrade stövlar att vandra runt i i skogen osv men jag vet inte vilka jag ska satsa på, Muck arctic sport, Avignon ridge, Viking. Vad ska man välja, vilka är varma och sköna att gå i?

Skickat från min SM-G925F via Tapatalk
 
Nokian Tuura har fast yllefoder, det gör den bekväm att vandra i, skall den tåla mera kyla så bör man välja modell med löst filtfoder t ex Nokian Kaira eller Nokian Naali
 
Även jag slår ett slag för Nokian Tuura. Kostar på Outdoorexperten 868 kr just nu. Billigt för en kvalitetsstövel, tycker jag, är van att betala mellan 1000 och 1200 kr. Jag har slitit ut många par av denna modell, har dem året runt, även på fjällturerna. Men det är lurigt med storleken, jag har normalt 42 på skorna och kängorna, men 40 på dessa stövlar, trots rejäla raggsockar utanpå innerstrumporna. Sulan är tunn och sladdrig, bör bytas mot något bättre.
 
Tack för svaren jag har inte bestämt mig och kommer förmodligen att avvakta ett tag :)

Skickat från min SM-G925F via Tapatalk
 
Bara en parentes.

Det där med att Nokiastövlar är stora i storleken är nog väldigt relativt. Jag köpte ett par Nokia Naali och valde en storlek större för att mina fötter är breda. De fick dock gå på retur då de var alldeles för trånga.

Fantastisk stövel, men för smal helt enkelt.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.