• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Fiske- kanot/kajak/kanadensare?

Hej.
Ställde den här frågan tidigare på en fiskesite men blev rekomenderad att vända mig hit till proffsen. Jag söker en kanot- kajak eller kanadensare som är tillräckligt stabil för att kunna flugfiska ifrån. Jag är absolut nybörjare på det här med paddling så det måste vara ngt stadigt som jag kan packa ganska ordentligt och samtidigt drilla fisk ifrån utan att tippa och förlora alla mina prylar. Tips på modeller och annat tas emot med tacksamhet. I och med att jag då också är nybörjare bör det inte heller vara någon "värsting" vad gäller kvalitet och pris då jag gärna vill testa om det här är något för mig.

På förhand tack- Johannes
 
Ny infallsvinkel

Hej igen.
Tack för alla svar. Jag har läst de länkar ni lade in och de gav mkt. Nu blev jag dock lite sugen på uppblåsbara kajaker. Finns det ngn som säljer dessa i Sverige?...eller bör jag kanske lägga ned det direkt?
Mvh- Johannes.
 
Ingen bra kombination?

Jag varken fiskar eller har en uppblåsbar kanot så mitt svar får tas för vad det är, men på något sätt tycker jag fiskekrokar och ett uppblåsbart flytetyg riskerar att sluta i någon sorts Lasse Åberg-situation. Kanske värt att tänka om, eller sälja konceptet till nästa film.

Kalle
 
Jag tror att jag plötsligt fick samma film i huvet som Kalle... Med tanke på att man när man flugfiskar har både keps och brillor för att just skydda sig mot kroken så måste jag hålla med Kalle att en uppblåsbar inte käns som ett hett val...
 
Ni har antagligen rätt i det ni säger men om jag tillåter mig utveckla mitt resonemang an aning så kanske jag blir lite tydligare. Vi har en stuga i Manjaur Västerbotten. Fiskevattnen är fantastiska med små åar och sjöar som gör att du med din kajak/kanot/kanadensare kan paddla miltals och uppleva mkt fin natur, härliga fiskevatten, små forsar och större lugnvatten etc. Det är här jag skulle vilja ha mitt flytetyg. Jag skulle då vilja ha ngt som jag kan packa ner en ryggsäck i, där jag kan "säkra" utrustningen på ngt sätt. Det måste vara stabilt eftersom jag gärna ser att jag kan göra ett flugkast från det jag färdas i samtidigt som jag måste kunna bära allting en kortare bit över forsar etc. Jag kan packa torrt vilket innebär att det inte gör så mkt om ryggsäcken blir lite blöt men jag vill inte gärna tippa allt för lätt och torska ett spö för dryga 3000 kr. Ser ni problemet? Kanske vore en rejäl kanadensare det bästa men de verkar i ärlighetens namn lite tråkiga och de blir lite tunga att släpa uppströms. Efter att ha läst de länkar ni så vänligt försett mig med så kan jag också tillägga att jag skall SITTA NED och fiska. Vi pratar inte om några längre kast här då åarna sällan blir bredare än 10 meter. Tips?
 
Nu kanske det här låter som ett vansinnigt förslag, men har du funderat på att bygga en kanot?

Det finns gott om källor vad gäller byggteknink och då får du dessutom en kanot som passar dina behov (förutsatt att du designar den själv).
Om jag satt i din sits, skulle jag ha funderingarna kring en typisk "indian-style" kanot med ribbor och spant med väv spänd runt om.

Liten tanke bara från någon som tycker om att bygga saker...

/samme
 
Tjena.
Visst har jag funderat på att bygga en kanot. Problemet är mest att jag är ruskigt tafflig när det gäller sådant där och att jag har lite dåligt med plats att hålla på. Men visst blir kanoterna snygga?!! Det går ju att köpa färdiga detaljer som en byggsats men jag är faktiskt inte säker på om jag skulle fixa det.
Mvh- Johannes
 
Yukon Expedition

Först ska sägas att jag är medarbetare i ett företag som säljer kajaker, så jag är förstås partisk. Men ändå:

Jag har själv fiskat en hel del - kastspö, ej fluga - från olika kajaker och funnit det fungera väl. Allra bäst i en Yukon Expedition, som är mycket stabil men ändå lätt och skoj att paddla. Denna kajak har den fördelen att den kan användas i havet såväl som sjöar och strömmande vatten upp t.o.m. forsklass 3 (sistnämnda kräver förstås en hel del av paddlaren, men det är en annan sak). Mycket lättmanövrerad, betydligt bättre i trånga vatten som åar och bäckar än t.ex. en vanlig havskajak.

Det går utmärkt att kasta sittande i en kajak. Några superkast blir det inte, men det var du ju redan medveten om.

Stora täta packutrymmen, stor sittbrunnsöppning som är lätt att kliva i och ur. Skrovform som gör kajaken lämplig att släpas upp och ner för stränder och flodbankar.

Importeras av Kajaktiv, http://www.kajaktiv.se. Säljs bl.a. av oss på Orust Kajak, se http://www.orust-kajak.se/produkter/yukonswe.html
 

Logga in

<% if (false): %> <% endif %>