• Tycker du det behövs ett forum för din region, klubb eller dylikt? Om du är intresserad att vara värd i ett sådant forum, kontakta oss med ditt förslag.

fin dagstur

Hei!

Jeg er ute etter et turforslag med lett/kort dagsvandring.
Jeg har problem med ett kne, noe som gjør at jeg ønsker bra sti/led på flat mark, men samtidig gir gode naturopplevelser og en følelse av å være nær havet :)
Det hadde vært bra om man kunne nytte SL kort for å komme dit..:.
Er det noen som har forslag på dette hadde det vært kjempeflott ;)

Håper min norska går bra att lesa ;)
 
Hej Nordmannen! Vill tipsa om Sörmlands, Upplands eller Roslagsleden som ofta går att kombinera med lokaltraffiken. Liknande upplägg som Nordmarka mfl. områden i Norge. Informations kartor vid start/slut av varje sektion, märkning ut med leden (kan variera), vindskydd med eldstad och ibland huggen ved, samt en del fika ställen vid större utflyktsmål.

SL-kortet gäller även på vissa skärgårdslinjer och går nu att söka i reseplaneraren. Ett av världens vackraste naturområden nästan direkt utanför dörren!
Finns även många ställen att hyra kajak på. Kunde kanske passa om du vill göra en längre tur men vill undvika att bära på packningen.
 
En fin

utflykt är tåg till Nynäshamn, buss till Ankarudden båt till Landsort (ön heter Öja) och lätt vandring på ön som är ca 5 km lång.

Nu när det är mycket snö kanske det är lämpligare med skidor.

Nåttarö är också en fin ö för dagstur med vandring. Nås med båt från Nynäshamn.

www.sl.se www.waxholmsbolaget.se

Thure
 
Björnö!

Björnö, som ligger ute på Ingarö, är mitt tips. Riktigt fin skärgårdsnatur och lättillgängligt med SL-trafiken. Ta buss 428 eller 429 från Slussen mot Björkviks brygga. Kliv av vid hållplats Björnö naturreservat.

Go tur!