filer

videosekvenser gjorde om en fil som är 13 mb där det enda jag gjorde var att dölja ansikten och nu är den nya filen uppe i 1,65 gb
 
Normalt sparas filen i någon form av komprimering, när du manipulerar din fil, genom att måla huvudet gör du det i den uppackade formen, vill du sen att modifierade filen skall lagras packad så måste du specifiera det.
Så med rätt packning bör du kunna få ner filstorleken igen.
 
Det beror ju på hur du ställt in ditt videoredigeringsprogram avseende utdataformat.

Om du t.ex. har tagit en hårdkomprimerad wmv-fil och redigerat och sparat i t.ex. okomprimerad avi så kan kan mycket väl förstå att filen sväller.

En normal rekommendation är att man redigerar med högsta möjliga kvalitet, dvs. sparar filmen från kameran i okomprimerad avi, för att kunna redigera olika sekvenser utan kvalitetsförluster.

När redigeringen är klar kan man välja att exportera till olika mer eller mindre komprimerade format, beroende på vilka codecs som finns installerade på datorn.

I regel finns en mängd inställningar som påverkar den slutliga storleken, och det kan vara bra att testa litet olika inställningar för att se vilken som ger det önskade resultatet, avseende filstorlek och bildkvalitet.

Det blir till att kompromissa, hög bildkvalitet OCH liten filstorlek går sällan att kombinera.

/torbjörn

[Edit: hoppla, jag skriver för långsamt, blev bara tvåa att svara ]
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Livetiskuggan Raw filer Fototeknik 9
Fizzle Microsoft erbjuder Codec för RAW-filer Fototeknik 1

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.