• Ny regel: forumen är till för diskussion, frågor och annan typ av interaktion mellan medlemmar - inte för att ha som ett privat "åsiktsflöde".
    Den som startar en tråd måste själv skriva ett tydligt första inlägg som lägger grund för trådens diskussion, frågeställning eller dylikt - och skall sedan även själv deltaga i tråden man startat. Alla våra regler finns här

Fånga Asp

Jag har riktigt stora aspar i Mälaren där jag har båten. De vakar och jagar hela dagarna men gäckar mig då jag försöker kroka dem. Något hett tips för fångst med trolling eller kast?
 
Får man fråga var i Mälaren? Är det kanske i ett litet smalt sund, med stora mängder löjor?

Aspen riktar in sig på löjstim och kommer underifrån och daskar till med stjärtfenan mitt i ett stim och tar sedan för sig av en eller ett par av de bedövade löjorna vid vattenytan. Det är svårt att få aspen att hugga när det är sån god tillgång till betesfisk då den verkar vara väldigt selektiv vad gäller föda.

Det man kan försöka göra är att vänta och och försöka prickkasta mot ett aspvak, och hoppas att det är just det egna drag aspen hugger efter. Alternativet är att kasta på måfå och hoppas att det hugger ändå!:)

Aspen är inte fridlyst vad jag vet, men den är fredad vid dess lekperiod om våren. Beståndet i mälaren är väl inte direkt enormt så catch and release får väl anses som en självklarhet!
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
KaptenKrok Modifikationstråden för grodbeten, fånga mer fisk! Fiske 3

Liknande trådar

Logga in