Färöarna

Vi är fyra killar som är sugna på att vandra på Färöarna i sommar. Finns det någon som har lite tips och erfarenhet? / Fredde
 
Jag har noll koll på färöarna, mer än att tanken har varit lockande flertalet gånger. Det enda jag kan bidraga med är sättet att ta sig dit. Det går båt från Hanstholm i nordvästra DAnmark och från Bergen i Norge. Billigt är det också. Jag tror att adressen till rederiet är http://www.smyril-line.dk

/Martin
 
Hej!
Jag var där för ca 4 år sedan och vi ordnade resan dit med hjälp av Heklaresor i Göteborg. Om Ni står ut med en båtfärd på 34 timmar ifrån Esbjerg i Danmark till Torshamn så är det ett billigt alternativ, naturupplevelsen på Norska havet är enorm om det vill sig. Köp ett busskort som gäller för den tiden Ni ska vara där, man tjänar in det ganska fort.
Den lilla ön Mykenäs på västkusten är en verklig pärla, naturupplevelserna är starka här. En vandring till fyren är en hissnande och vacker upplevelse. Ca 20 personer bor på ön året runt! På norra delen av "fastlandet" ligger en liten by som heter Gjögv (stavade säkert fel)som är ett underbart ställe, inte så långt ifrån det högsta berget på Färöarna som även går att bestiga, beroende på dimman förstås.

Mvh Anders
 
en del bra länkar

Jag har inte heller varit där, men jag blev så himla sugen på att åka dit så jag surfade runt lite och hittade en del bra sidor:

Färöarnas turisbyrå har en hyfasd hemsida,

http://www.tourist.fo

med lite info om själva öarna och kultur mm. Det står dock inte mycket om vandring, mer än att det finns massa vandringsleder som för det mesta följer de gamla vägarna mellan byarna. Av bilder mm att döma verkar det vara grönt, dimmigt, brant och allmänt fint. Man kan flyga dit med Atlantic Air för en hyfsad summa från Stavanger eller Köpenhamn

http://www.atlantic.fo

Tyvärr verkar det inte finnas några riktigt bra sidor om bara vandring eller typ kajakfärder/uthyrning, men man kan väl anta att det bara är att snöra på sig kängorna när man väl är där? Eller? Det verkar vara lite som Lofoten, det vill säga ingen Sareködslighet direkt, perfekt för dagsturer och helgturer, men kanske inte längre än så. Eller så kan man väl gå mellan några byar och sova på vägen och köpa torkad fisk i byn.

Det vore mycket roligt att få läsa något mer av någon som faktiskt varit där. Till exempel om prisnivån på vandrarhem, gasflaskor, proviantering mm. Och om hur vandringarna kan planeras. Är det bäst att bara klampa ut i grönskan bredvid flygplatsen eller måste man fixa transporter med bil, buss eller vad som nu kan krävas?

Du som hade varit där kanske kan fylla på lite mer om hur det var?

Nyfiken,

Kalle
[Ändrat av kalleesbo 2002-02-13 kl 14:52]
 
Färöarna kanske inte finns? Men lite fina bilder finns det

http://www.phototravels.net/faroe-islands/index.html

Och Lonley Planet menar att man kan vandra

"There are great places for hiking and trekking in the Faroes. Before the road system existed, a series of cairns marked the way across country for walkers, and many of the cairns survive throughout the islands today. As well as taking warm and waterproof clothing, trekkers should carry a compass and, if possible, topographic maps of the area. Fishing is less restricted than in Iceland, and if you're trekking and camping in the highlands it may be a good idea to bring fishing tackle to help supplement your diet. Although it's not a diver's mecca, you can go diving, and shipwreck exploration and spearfishing are possible with a qualified instructor. "

http://www.shoestring.co.kr/dest/eur/far.htm

http://home.worldonline.dk/~raf/Faroes/hiking.html
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.