• Ny regel: forumen är till för diskussion, frågor och annan typ av interaktion mellan medlemmar - inte för att ha som ett privat "åsiktsflöde".
    Den som startar en tråd måste själv skriva ett tydligt första inlägg som lägger grund för trådens diskussion, frågeställning eller dylikt - och skall sedan även själv deltaga i tråden man startat. Alla våra regler finns här
  • Tyvärr hade vi ett databashaveri i söndags eftermiddag, som ledde till att vi tvingades läsa tillbaka säkerhetskopia - därför kan en del inlägg och annat som lades in söndag morgon/förmiddag saknas.

Färgförändringar i garminkartor typ

Nu har Stan kommit med en ny verion av cgpsmapper (0089) som kan hantera de nya editeringsmöjligheter som Garmin ger genom införandet av en .typ fil som innehåller instruktioner för hur gpsen och maspsource ska visa olika objekt, t ex en byggnad eller ett fält. Allt kan nu se ut hur som helst så länge det går att beskriva med bitmap. Filen .typ kan bara användas för kartor som tillhör en Family, dvs Fripro ja, hemmagjorda kartor nej.

Bilderna i denna tråd från franska topoforum visar hur färg för skog osv ändrats.

http://www.garminfrance.com/forums/customisation-sans-decompiler-les-img-vt3737.html

Vips så var det där med att editera kartor genom att skifta mellan tillgängliga koder inte lika aktuellt längre. Det kommer väl att ta ett tag, men sedan får vi nog ett stort bibliotek med förslag på olika linjer, polygonfärger och bitmapillustrerade punkter.

Detta innebär också att en mängd labels blir onödiga, för nu kan hus, gård, vändplan och vägbom få var sin egen symbol i Mapsource liksom på GPSskärmen, detta eftersom de har egna objektkoder. I de fall där labels används för att skilja objekt som fått samma kod åt så kan man låta labeln styra byte till annan objektkod och sedan ge denna punkt få en egen utformning.
 
I den i ovanstående inlägg nämnda tråden finns nu ytterligare exempel på hur en Garmin topokarta kan modifieras med .typ fil till att se mer ut som en rasterkarta. Se sid 3.
 
Tji

garmin france tog bort den fina tråden och hotar alla som skriver om typ-filer med bannlysning från deras forum. Nytt forum sökes.
 

Liknande trådar