Erfarenheter av Global Mapper + rik?

Via någon fråga på map_authers på Yahoo så surfade jag till http://www.globalmapper.com/
Och där hittad jag detta efter att ha läst lite


RIK (Swedish Topo Map) Files
Description:
This format is used in maps issued by the Swedish organization Lantmateriet (the National Land Survey of Sweden). Global Mapper v9.01 and later supports importing versions 1, 2 and 3 of the RIK format, but only 8 bits per pixel.
Available for free? No.
Web Pages and FTP Sites:

Lantmateriet Home Pagehttp://www.lantmateriet.se/

Så till min fråga. Är det någon här som använder Global Mapper och har några synpunkter på programmet? Hantering kartor i rik-fomat och trackfiler från Garmin GPS är det som intresserar mig i första hand.

Jag kollade med sökfunktionen och det färskade jag hittade var

http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=45616&highlight=global+mapper där någon frågade om Global Mapper och mp-filer ,och jag rådde honom att kolla på map_authers på Yahoo
Men rik-formatet är vi här i Sverige ensamma om, så att fråga på map_authers eller något annat icke svenskt forum är nog tämligen meningslöst.

Per Brune
 
Global Mapper är nog ett av de program som hanterar flest format av i princip alla GIS/geo-relaterade program jag känner till. Det är dessutom ett program som stadigt utvecklas och fler funktioner och fler format. Man får mycket bra stöd från den ganska aktiva yahoo-gruppen och man kan annars maila Mike direkt och ställa frågor. Kort sagt, jag kan verkligen rekommendera GM.

Vad är det du vill använda programmet till? Skapa egna kartor eller bara lägga in GPS-spåret ovanpå befintliga kartor?

mvh
// Örjan
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.