En halv dag i Stockholm: bästa stället att prova kängor?

Behöver mer tekniska kängor i stil med gamla Scarpa Mescalito, salig i åminnelse. Köpa utan att prova kommer inte på frågan som mina fötter ser ut, nere i Skåne finns inget urval, så jag tänker utnyttja min korta Stockholmstripp nästa vecka.
Är ute efter något i stil med AKU Cresta eller Garmont Vetta, men det återstår att se om de passar mina ankfötter, så jag går gärna till ett ställe med ett stort urval att prova. Vart är det optimalt att gå, om man bara har några timmar ledigt?

Tips från er stockholmare mottages tacksamt!

PS var man får tag på AKU-skorna vet jag men är som sagt ute efter att prova så mycket annat som möjligt.
 
Hmm, kängspecialisten verkar ha massor, men inte riktigt den sorten jag är ute efter...
Finns det någon affär med en mer uttalad alpinprofil?
Det skall inte vara renodlade klätterskor, utan mer smidiga kängor, som ändå klarar scrambling och via ferrata. Sula med "klätterzon" under tån och gummirand runtom är dock minimivillkor.
 
TACK, jättebra tips, man kan t o m boka tid! De har i o f s inte AKU eller Garmont, men de kan jag prova på annat håll.
 
Alewalds

Har två butiker på Kungsgatan. Är rätt säker på att dom har klätterutrustning. Mkt bra service och kunnig personal.

// Lelle
 
Alewalds har slutat med klätterutrustning, eller rättare sagt flyttat allt sånt till Uppsala. Så jag tycker också Addnature är ett bra alternativ.
 
Stort tack till alla tipsare!
Ortopedkliniken var redan inspanad som enda svenska återförsäljare av AKU-kängor, det får bli den och Addnature inom den begränsade tid jag har till förfogande, men kom gärna med tips om Garmont Vetta inom tullarna ;)
 
Om du rör dig mycket i teknisk terräng så är ett alternativ att ha två par skor. Kan verkligen rekommendera Fiveten D'aescent, de har följt med mig på långa turer båda för anmarsch och i teknisk terräng i sommar och har fungerat förvånansvärt bra. Lite hala i snöslänter dock :)
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.