Down mat pumpning, hjälp!

Har just inhandlt ett Expeed Down mat 7 liggunderlag, sov som en kung i tre nätter men guud så krångligt att pumpa saken! Har läst att det behöver tränas men jag måste undra ändå...

Munstycket som man trär över på ventilen åker av hela tiden måste hålla fast den med ena handen och rulla ihop påsen med bara en hand och ändå åker den av i bland... Är det nåt fel på min madrass, gör jag fel eller är den helt enkelt konstruerad så?

Sen verkar jag ha pyspunka oxå... Men det är så lite att hade jag inte sovit på samma ställe varje natt hade jag inte märkt av det...

Hur gör ni för att pumpa upp madrassen???
 
Jag har råkat ut för att pumpen lossnat (några gånger), men det gäller alltså att klämma dit den så att den sitter kvar. Möjligen krävs det lite kraft i nyporna, men troligen ännu mer att man sätter i ventilen "rakt" så att den går in ordenligt.

Pyspunka låter inget vidare. Om det var så från början så tycker jag att du ska reklamera. Mina Downmats har varit täta såvitt jag kunnat notera.

Om du bara får fast ventilen så ska nog pumpningen rent allmänt kunna funka bättre. Bl a handlar det väl om att hitta en lagom ambitionsnivå för hur mycket luft det ska vara i påsen innan man trycker ihop den varje gång. Det lönar sig inte att hålla på och pyssla så att den blir helt fylld, men den får ju inte heller vara nästan tom...
 
Lätt som en plätt

Jag har inte haft några problem alls. Jag brukar rulla ut det och öppna båda ventilerna så att det fylls lite av sig själv. Sen stänga den ena och trä pumpen över den andra och trycka till lite så sitter min fast. Jag skulle nog kunna lyfta madrassen i pumpen. Sen några pumptag, ta av pumpen och stänga ventilen. Kunde inte ha varit lättare. Mina ventiler är lite räfflade och pumpmunstycket lite lite konat och lite lite mjukare i plasten så det känns som att det skulle kunna vara ganska stora tillverkningstoleranser och ändå passa ihop bra.

/Linda
 
funkar bra

Det funkar bra för mig att pumpa. Håller med om att pumpningen är lite krånglig men efter c:a 10:e uppumpningen, när man fått upp tekniken tyckte jag det gick bättre. Den brukar inte lossna för mig och jag trycker inte in den speciellt hårt.
 
Nu gick det!

Jag hade inte vågat ta i så mycket när jag tryckte in den men nu testade jag att klämma in den ordentligt och nu finns det inte en risk att den kan lossna när jag pumpar!

Tack så mycket!
 
Hej
Min exped kräver också ganska mycket kraft så att inte pumppåsen lossnar. Jag brukar slå upp påsen med handen mellan varje pumpning. då ökar volymen i påsen och det går klart fortare. Viktigt att pumpen sitter ordentligt. Jag har aldrig haft läckage.
mvh
ht
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.