DNT-hytter stängs ned, dags att STF följer efter.

Vi kan inte ha personal som måste undsätta folk från de svenska STF stationerna. All sjukvård måste inriktas mot insatser i samhällena. När tar STF sitt ansvar!?
 
Tycker denna person beskriver läget helt rätt, det kommer att vara som värst i sverige den närmaste tidenoch framåt. Vilket tyvärr sammanfaller med den period som flest personer rör sig i fjället. Ställ in era fjällturer och riskera inte att uppta samhällets resurser och tid!
Jag kommer själv inte göra några längre turer utan endast dagsturer.
 

Bilagor

Har jag förstått dig rätt om du menar att STF ska bomma igen så länge covid-19 härjar för att du anser att räddningspersonal behövs på bättre ställen? Eller är det bara för att du tycker att turist attraktioner ska av princip vara stängt för att minimera spridning av viruset?
 
Jag förstår hur du tänker. Men folk kommer att vandra i fjällen oavsett om stugorna är öppna eller inte. Vad händer om någon hamnar i ett kritiskt nödläge?
 
Det finns många små aktörer som lever på de turister som rör sig i fjällen så här års. Det vore förödande för dessa verksamheter om alla bara lät bli att komma.
Är man frisk så tycker jag absolut man ska genomföra sina planerade resor till fjällen. Så länge vi inte får andra direktiv från myndigheter baserade på vetenskap.
 
Som sagt människoliv eller pengar, ska helikoptern tranportera virussjuka människor till sjukhus eller hämta upp/leta turister i fjällen som brutit benen. Våran sjukvård i norr är begränsad, gäller det medborgarna i mitt samhälle så prioriteras dom först före nöjesturistande utsocknes/insocknes.
 
De flesta människor som går på vintertur i fjällen lär nog vara relativt friska och lär INTE tillhöra riskgrupperna som kan bli allvarligt sjuka av Coronavirus.
För de flesta människor är Corona inte farligare än en förkylning eller i värsta fall en vanlig influensa - undantagna är människor som har allvarliga grundsjukdomar och dessa lär antingen hålla sig hemma nuförtiden eller inte dra till fjälls i vanliga fall heller.
Bara för att påminna: I Korea (Sydkorea) där befolkningen har testats extensivt, ligger dödligheten vid nästan 0.

Att måla upp en bild av fjällstugor fyllda av svårt sjuka människor i behov av helikopter- eller skotertransport är visserligen dramatiskt tilltalande, men är nog väldigt väldigt långt från verkligheten.

Däremot kan man fundera över smittorisken när man packar ihop många tiotals eller hundratals personer som på en populär fjällstation, men det är då en fråga om smitta, inte om akut sjukvårdsbehov.

Och som påtalat i annat inlägg i denna tråd, konsekvenser att slå ut den lokala tourismen kan vara stora (tänk t ex på suicidrisken för företagare som har gått i konkurs och vars hela ekonomiska existens gått till spillo) och att låta folk skida genom vinterfjällen utan tillgång till infrastruktur kan ha ett pris i människoliv det också.
 
Som sagt människoliv eller pengar, ska helikoptern tranportera virussjuka människor till sjukhus eller hämta upp/leta turister i fjällen som brutit benen. Våran sjukvård i norr är begränsad, gäller det medborgarna i mitt samhälle så prioriteras dom först före nöjesturistande utsocknes/insocknes.
Ha! Hur många helikoptrar tror du att ni i förlängningen har i "ditt samhälle" om alla lägger ner och folk måste flytta från orten när det inte finns nån sysselsättning kvar?

Delade skidlift med en läkare i förrgår, han hade det så lugnt på jobbet att han tom kunde dra några repor i pisten (hade komradio).

Men som sagt, lyssna inte på oss förståsigpåare på ett forum utan gör som experterna på folkhälsomyndigheten rekommenderar. Det är trots allt deras jobb och specialistkunskap att förmedla vad vi ska göra och när vi ska vidta vissa åtgärder.
Säger de att vi ska sluta resa till fjällen gör det. Men så länge de inte uppmanar fullt friska människor att hålla sig hemma fortsätt som vanligt men med något förbättrad handhygien.
 

Liknande trådar