Dela upp mat

Vi är fyra stycken som ska upp till Jämtland, Storulvån 7augusti och gå en tälttur i fyra dagar. Vi går ut förmiddagen 7augusti och är tillbaka på fjällstationen eftermiddagen 10augusti.
Hur brukar ni dela upp maten?
Vi kommer att ha med oss två st gaskök. Tar en alla frukostar och en alla luncher osv?
Något speciellt man bör tänka på med maten på en sån tur? Någon mat man bör undvika eller något man absolut ska ha med?
Känns som att vi inte bara behöver äta frystorkat med tanke på att det är en ganska kort tur, men vilken sorts mat håller bra i packningen?
Något annat man bör tänka på inför vandringen?
Tacksam för ideér och tips!
Mvh
Martin
 
När det gäller fördelningen av utrustningen så är det väl inte så noga bara alla är nöjda. Det KAN vara ide att se till att utrustning och mat är utspritt så man inte blir av med bägge köken och alla middagar om man blir av med en ryggsäck (t.ex. vid vad).
 
Jag brukar dela upp maten olika beroende på vilka jag vandrar med.

1) Matpaket efter måltid. Dvs alla luncher i en påse, alla middagar i en annan.
2) Matpaket efter person.

1) funkar bäst när alla är överens om att det finns starkare personer i sällskapet som kan och vill bära lite extra. Kan också vara bra ifall man behöver packa ryggsäckarna olika (ex om någon bär tältet så kan det kanske vara lättare att någon annan tar maten överst så slipper man riva upp så mycket när det är dax för lunch).
2) funkar nästan bara när man använder sig av engångsmåltider ex real turmat. På så sätt kan alla välja själva vad de vill äta just då. Vattnet kokar man gemensamt. Funkar bra när man vill ha en "rättvis fördelning", ex mellan syskon som ibland kivas. Eller hos trötta personer då de vet att de bara släpar på sina egna prylar just nu när det är så jävligt...

Köket kan ju vandra mella deltagarna om man inte upplever det som en osäkerhetsfaktor ("Men du skulle ju ta köket!" "Jag gjorde det ju igår. Det var ju x's tur idag.")
 
Det är klokt att ni har två kök för det brukar inte vara en bra idé att laga mat till 4 pers på ett kök, förutom vatten till Varma koppen förståss. Då passar det att ni delar upp er två och två, kanske ni rent av kommer att sova två och två.

Jag har kört följande uppdelningar:
1. Sambon bar sina egna prylar, jag bar resten.
2. Frukosgröten delad i två påsar, vi tog en var och använde den ena först, andra sedan. Lunch hade vi egen (Varma koppen + tilltugg). Middag bar vi varannan dag. Tält, kök mm gemensamt fördelat så vi bar ungefär lika mycket vikt, jag bar stora saker och kompisen små (jag hade större ryggsäck).

/Ulf
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Swedish Berman Dela med er av egna strålande recept! Friluftsmat 1
hsp Potatismos dosering samt hur man ´piffar ´upp Friluftsmat 22
salgo601 Torrfoder där man kan elda upp påsen Friluftsmat 10
vmemam Hur torka och lösa upp mat....? Friluftsmat 1
Tips om att göra upp eld Friluftsmat 11
MadMonthicebeer Intresse för "premium" frystorkad mat Friluftsmat 13
vandrafjäll När det krävs över 4000kcal/dag. Är det möjligt? Friluftsmat 70
Snödrivan Näring i mat efter torkning osv Friluftsmat 22
fonkymon Konserver/mat till stugvandring Friluftsmat 12
Storsorgen Plenny Pot XL Friluftsmat 0
Livetiskuggan Frysa mat Friluftsmat 7
Bra Mat För Magen Friluftsmat 17
Fjorr Packa om frystorkad mat till mindre plastpåsar? Friluftsmat 28
HjälpAttVäljaStormkök [Hjälp] Tips på stormkök för 1-2 personer? Friluftsmat 36
Silver Fang Vad för mat till stormkök Friluftsmat 10
nature_epicurean Laktosfri mat på vandring Friluftsmat 7
Kimkim Väska för mat/kök? Friluftsmat 9
avslutmedlemskap0904 Mat i mattermos Friluftsmat 18
såg Mat under eldningsförbud. Friluftsmat 41
Fetknoppen Vegetarisk mat vid eldningsförbud Friluftsmat 15
Nosse "Mini förpackningar" med mat, vart köpa? Friluftsmat 11
Leya Köpa torkad mat i lösvikt Friluftsmat 8
bmw801 Mat utan gas/spritkök? Friluftsmat 33
Lorssan Tips för att slippa laga mat Friluftsmat 25
camoscio Mat ur påse Friluftsmat 14
silly Frystorkad mat. Friluftsmat 19
lottizen Mat för barn i skogen Friluftsmat 6
joanna Påfyllningsbara klämtuber för mat? Friluftsmat 21
avslutatmedlemskap160620 Fryst mat Friluftsmat 4
Karolina P Äldre frystorkad mat bytes mot ? Friluftsmat 0
avslutatmedlemskap160620 Priser på mat i STF stugor Friluftsmat 3
patrikiden Vakuumpackad mat, vilken hållbarhet? Friluftsmat 9
Naturfantast Bra mat när man ska vandra i Australien? Friluftsmat 8
Caminista Proteinrik torkad mat? Friluftsmat 32
avsl_22-07-26 Färdigtorkad mat - var? Friluftsmat 5
jokkjim Tips på hållbar förvaring av mat på turen. Friluftsmat 0
såg Mat på vintern Friluftsmat 9
Madison Mat till endagsvandring Friluftsmat 8
karinsun Frystorkad mat, vilken att föredra? Åsikter om Travellunch Friluftsmat 2
pelka Gammal frystorkad mat! Friluftsmat 3
Arnout Återfukta torkad mat. Tips? Friluftsmat 8
Stenistöveln Förpackningar till egentorkad mat Friluftsmat 48
Tagetes Tips på websida med ute-mat! Friluftsmat 0
Lasse Be Torkad mat och vikt Friluftsmat 3
everest4ever torka mat Friluftsmat 12
jotho Frystorkad mat för ca 700 kr/kilot!? Friluftsmat 25
mo9jan Mat som funkar i kyla Friluftsmat 30
joanna Vandrarnas crossover cuisine - gott & praktiskt från hela världen (fyll gärna på!) Friluftsmat 55
Polarnatt Uppblötning av torkad mat Friluftsmat 12
seobserver Ta bort syret kring egenpackad mat Friluftsmat 1

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.