De största ramsäckarna - Råd -

Jag har fått en fråga angående de största kvalitetssäckarna med ram som finns på marknaden. Det är några killar som ska använda dem i jobbet och bära både tungt och ofta med stor volym. Själv har jag en Powerframe som jag är nöjd med men är ingen expert. Vet att det finns ett fåtal till som Norröna. Fjällrävens största och liknande går bort. De kommer att använda både säck och har behov att ta av säcken för att fästa utrustning på själva ramen ibland.
Det finns ju en hel del trådar här som jag letat i men funderar på om jag missat något.
Så, ni som har erfarenhet av detta får gärna ge synpunkter så ska jag förmedla det vidare. Det är alltså frågan om att bära relativt korta sträcker men att ha bästa bärkomforten.
 
Haglöfs hade en model som hette något is til med brandmanne förr i alla fall. Om jag minns rätt så var det samma ram och bärsystem som till Alaska men istället för själva säcken fanns en uttfällbar lasthylla och med lite last tror jag säcken förblev stående på marken utan extra stöd. Låter likt dina behov.
Men då jag googlar minns jag nog fel och det var fjällräven som hade brandkårsram
http://www.naturkompaniet.se/fjallraven-fire-brigade-frame
och den ville du inte ha.
Här är några andra tips
http://forum.soldf.com/topic/48941-ryggsaeck-med-stor-metallram-jfr-lk-100/

/Patrik
 
Numera är det ont om säckar med extern ram. De flesta stora säckar har nån form av inre ramverk.
Svårt då att uppfylla önskemålet om att kunna ta av säcken från ramen. Loppisar eller blocket/tradera är nog bästa sättet att leta.

//Per (som har en Alaska stående i garderoben)
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.