Cykelkarta över Askersund?

Är det någon som vet om man kan få tag i en cykelkarta över Askersund med omnejd? Jag planerar en cykeltur Örebro-Habo tur och retur. Någon som har några bra tips?
 
Kartbutiken

Kartbutiken http://butiken.metria.se/kartbutiken/ har ett digert kartutbud, t.ex. denna http://butiken.metria.se/kartbutiken/product_info.php?cPath=3_497&products_id=65873

Jag kan även rekommendera Gröna kartan på CD http://butiken.metria.se/kartbutiken/index.php?cPath=4_112 som nu böljar komma ner i mer vettigt pris 1495 kr/län. Gröna kartan finns ju även att köpa som pappersvariant 40*50 km/del.

Denna karta kan ju mer en gärna kombineras ihop med en kartvisande GPS som har någon topografisk karta (Garmin-FriPro eller Magellan-Topo+) där papperskartorna ger överblicken och GPS-mottagaren visar närnavigeringen.

PS! Habo ligger ju bara några mil ifrån Jönköping, så du kan ju lika gärna runda Vättern på vägen hem (eller dit) som att cykla samma väg fram och tillbaka.
/Niklas
 
Västgötaleden

kan du utnyttja. Se http://hem.passagen.se/gfried/vland.htm Ev även en liten bit av Sverigeleden. Många cykelleder finns med på blå kartan. Du kan kika på blå kartan på www.gis.lst.se klicka på länskartor. Följ de gröna strecken utmed vägarna så hittar du faktiskt sammanhängande led i stort sett hela sträckan utmed Vätterns västra strand.

Thure
 
Undvik väg 50 mellan Hallsberg och Askersund

Det är en av Sveriges mest cykelovänliga vägar. Om du ska köra Hallsberg - Askersund är det bättre att ta en liten omväg via Vretstorp.
 
Sverigeleden går ju genom Askersund och därifrån vidare både mot Karlsborg och Motala (beror ju på vilken sida av Vättern du föredrar, men jag skulle gissa att den västra är bäst). Har de inga karttips?

Antar också att omvägen över Fjugesta, Vretstorp, Snavlunda är en bra omväg för att ta sig på mindre asfalterade vägar från Örebro till Askersund. Över själv stan Askersund behöver du ingen karta, det finns en helt okej gratiskarta om du verkligen vill ha en.

Ett tips är att stanna till vid Klangehamn på västra sidan av Vättern, där kan du köpa kanonfin fisk.
 
Sverigeleden går inte till Karlsborg. Den svänger höger i Undenäs och går sedan till Tidan, Varnhem, Falköping osv.

Men det borde vara rätt okej att följa Sverigeleden till Undenäs och sedan köra mot Mölltorp, Hjo osv.
Sverigeleden blir en omväg jämfört med att följa väg 49, men den är trevligare.
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
lisayey Cykelkarta över Nya Zeeland! Långcykling 8
jh4e Cykelkarta Ume-Göteborg Långcykling 0
Mr.H Mora - Askersund Långcykling 6

Liknande trådar